Kategorije HrvatskaNaslovna

Dr Kujundžić: Smjenom Dejana Jovića Ivo Josipović spašava vlastitu glavu

Širi dalje

Dr. Milan Kujundžić nikada nije krio stav da je veliki protivnik činjenice da je Dejan Jović glavni analitičar predsjednika Ive Josipovića. u Hrvatskoj zori Jovićevu smjenu protumačili su kao Josipovićev predizborni spin i spašavanje vlastite pozicije:



“Trenutačnom predsjedniku Republike Hrvatske čini se da je dogorjelo do noktiju.

Spasite što se spasiti može! Kako bi donekle sačuvao fotelju i ostavio šanse za nastavak predsjedničkog mandata, odlučio je smijeniti svog dosad omiljenog političkog analitičara Dejana Jovića, koji je nedavno napisao da je hrvatski referendum o nezavisnosti održan u neslobodnim uvjetima. Napisao je i ovo: „Agresivnost i nasilje bile su glavne karakteristike naših ‘referenduma o nezavisnosti’. Oni su održani kao jedna vrsta uvertire u rat ili prve epizode rata, a ne s ciljem stvaranja mira“.

Bilo je i dosad indicija o Jovićevu zagovaranju „tekovina Jugoslavije“ i najblaže rečeno čudnim analizama hrvatske zbilje, ali predsjednik Josipović uvijek je stajao u njegovu obranu, kao i u obranu „djece koja nisu kriva za nedjela njihovih očeva“.

Međutim, sada je predizborno vrijeme. Unatoč dosadašnjoj „koristi“ od Jovićevih političkih analiza, sada kad je i šira javnost već shvatila o kakvom je savjetniku riječ, predsjednik je odlučio da je bolje spašavati živu glavu nego i dalje stajati iza „jugoslavenskog i regionalnog analitičara“.

No pitamo se što je s ostalim njegovim savjetnicima koji žive za „region“!? Pozivamo ga ovom prigodom da i sam razmisli o svojoj odgovornosti u cijeloj priči i sam sebe upita ima li pravo na novi mandat.”

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović će potpisati produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

20 minuta prije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

2 sata prije

Vučemilović: “Uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja”

Nakon što ju je šef stranke  Marijan Pavliček proglasio "žetonom godine" oglasila Vesna Vučemilović koja…

3 sata prije