Kategorije HrvatskaNaslovna

IVAN PERNAR: Jasenovac je bio genocid, a Oluja je bila etničko čišćenje

Širi dalje

SABORSKI zastupnik Živod zida Ivan Pernar opet je uzburkao duhove i izazvao pomutnju na društvenim mrežama. Hrvati ga napadaju, a Srbi, Crnogorci i ostali u “Regionu” hvale.



Povod za to su njegovi stavovi o Oluji i žrtvama Jasenovca.

U polemici na društvenim mrežama Pernar je napisao da je “Jasenovac bio genocid, a Oluja etničko čišćenje”. Uz dodatak je (etničko čišćenje u Oluji) “provedeno po direktivi samih Srba čiji je politički vrh odlučio pozvati narod da napusti Krajinu”.

Objašnajvajući zašto u javnim nastupima premalo spominje agresiju na Hrvatsku Pernar je napisao:

“Dragi prijatelji, pitaju me neki zašto premalo spominjem agresiju na Hrvatsku, pa eto, moja obitelj je iz Cavtata (Konavala), živjela je pod okupacijom Crnogoraca, kuću su nam 4 granate pogodile, hvala Bogu, iako su mogli, Crnogorci nisu protjerali moju baku, djeda i strica iz njihove kuće, ostavili su ih da tamo žive iako pod okupacijom nije bilo lako.

Ostatak Konavala su nažalost spalili i sve ljude protjerali. Zato Konavljani ne mogu smislit “Srbe” i ja ih razumijem.

U ljeto 1995. kada je bila Oluja, Srbi su iz Trebinja pucali granate u smjeru Cavtata i one su letjele iznad moje glave, čuo sam njihov “fijuk”. Međutim, što raditi sada, mrziti te ljude do Sudnjeg dana? Kamo nas vodi ta mržnja i koji je njen smisao?

Ja sam shvatio da nisam sretan ako mrzim i da sam puno sretniji ako volim, i vidio sam da je puno Srba koji žele voljeti i odlučio sam voljeti i oprostiti. Isto preporučam i vama.”

U drugoj objavi Pernar je pojasnio kako je ostao omiljen u ‘Regionu’:

“Otkad sam pokazao ljubav prema ljudima i odbacio politiku mržnje, straha i podjela, primio sam stotine poruka iz svih dijelova bivše Jugoslavije – Slovenaca, Bošnjaka, Srba, Albanaca, Crnogoraca, Makedonaca i naravno Hrvata kojima i sam pripadam.

Svima nam je zajedničko da želimo voljeti jedni druge, zakopati ratne sjekire i biti slobodni ljudi i prijatelji jedni drugima.

Svi smo griješili, Srbi nažalost najviše, i kao u onoj Isusovoj usporedbi, onaj koji je najviše zgriješio protiv tebe će te najviše voljeti ako mu oprostiš.

Odlučio sam oprostiti tim ljudima, isto pozivam i Srbe, da oproste svima nama za loše što smo im učinili, ali i da priznaju da su u Srebrenici sistematski ubijali ljude s ciljem istrebljenja dijela bošnjačkog naroda.

Učinite to i možemo ići naprijed, Bošnjaci će vam oprostiti ako oprost zatražite, ni oni ne žele dovijeka živjeti u mržnji. Ako to ne učinimo nećemo moći skinuti Amerikance s vrata.”

M. M. /Maxportal/foto:Facebbok


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

13 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

14 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

17 sati prije