Kategorije HrvatskaNaslovna

Kuljiš o napadu na Lustiga: Nadam se da će nova nenarodna vlast te lupeže smjestiti u Remetinec

Širi dalje

NAKON izjave Branka Lustiga kojom je istražne radnje oko gradonačelnika Milana Bandića usporedio s holokaustom brojni su napali  glasovitog producenta koji je preživio Auschwitz. Zanimljiv uradak na tu temu napisao je Denis Kuljiš:



“Dakle, napalo Branka Lustiga na pasja preskakala. Rekao je da ga hapšenje Bandića podsjeća na Holokaust – jer to su dvije stvari koje mu se stalno motaju po glavi.

Bandić kao najvažniji sponzor njegova JFF festivala koji se otvara za nekoliko dana, a Holokaust koji je preživio stoga što stalno i sve više o tome misli kako stari… Bandić je održao njegov festival na životu. Josipović onamo nikad nije došao, a Ministarstvo kulture i Vlada samo su ga maginalno podupirali, ne zna se zašto (zapravo, ja znam).
Čak ni izraelska ambasada nije mu bila lojalan partner – paralelno s JFF, organizirala je SVOJ festival izraelskog filma… Tako to ide kad u Zagrebu pokušavaš nešto napraviti! Josipović je bio spreman doći na izložbu kupusa, a k Lustigu bi možda došao jedino da je napravio festival kletzmera, pa da se tu moglo osigurati kakvo zampovanje.

U Minkulu su pak znali da se ne mogu ugraditi preko uličnih operatora kojima prepuštaju organizaciju subverzivnih priredbi i mamutskih izdavačkih pothvata o ”zagrebačkom uličnom performansu”, preko kojih se da izvući lova u kickbacku. Subverzivni partneri jesu protiv kapitala, ali nisu protiv lovice. Od Židova i logoraša pak teško je nešto maznuti, iako poznajem čovjeka koji je bio impresario čovjeka-kostura iz (srpskog) logora Keraterm…

Taj osebujni poduzetnik je živ, a ja na slobodi jer su se umiješali neki moji prijatelji u času kad sam ga pokušao zgaziti kao kišnu glistu. Ukratko, Branko je izletio s tom jednom izjavom koja je loše odjeknula…

A onda su ga stali vrijeđati i ponižavati neki klipani, da bi se u tom bastinadu najviše istakao neki Ladislav Tomičić, novinar tvorničkog lista riječke frakcije SDP-a, koji radi i za centralu, pa je njegov blog sponzoriran od Ministarstva kulture, preko Milana F. Živkovića, Zokijeve krtice u leglu haenesovaca, josipovićevaca i alternativaca koji odanle kao na konvejeru izvlače ozbiljne pare za svoje neozbiljne projekte.

Nadamo se jedino da će naredna nenarodna vlast pognati sve te sitne lupeže, ući u njihove račune, napraviti reviziju i redom ih odvlačiti u Remitinac te im ondje uskraćivati cugu, ma koliko ih to onda asociralo na Holokaust…”

Tri dana nakon potpisa peticije kojom se traži obustava političkih progona, na kojoj je izgovorena sporna izjava, Lustig poslao je medijsku objavu kojom se ispričao zbog izgovorenih riječi.

– Poštovani, dopustite mi da se ovim putem ispričam javnosti, suradnicima i prijateljima zbog svoje izjave u petak 13. ožujka 2015. Moja usporedba određenih društvenih događanja današnje političke situacije u Hrvatskoj i progona Židova bila je ishitrena izjava koju moja obitelj i ja smatramo potpuno neprimjerenom, i zbog toga mi je iskreno žao.

Nije mi bila namjera ni na koji način umanjiti, povrijediti ili uvrijediti žrtve Holokausta, mračnog perioda ljudske povijesti o kojem previše znam, i zbog kojeg sam svoj život posvetio širenju riječi oprosta i tolerancije. Moji suradnici u Hrvatskoj i svijetu znaju da sve što sam radio i postigao tijekom cijelog života radio sam isključivo iz srca i bio vječni borac za prava onih koji su u datoj situaciji najugroženiji, bez obzira tko oni bili. I mada nikad u životu nisam požalio što sam slijedio svoje srce, sada u ovom za mene turbulentnom razdoblju, obuzet emocijama potpuno sam neprimjereno reagirao.

Nadam se da ćete uvažiti moju ispriku i molbu da se povučem u tišinu, jer je cjelokupna situacija za mene bila izuzetno traumatična.”

M. Marković
Foto: Facebook MB

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović će potpisati produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

44 minute prije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

2 sata prije

Vučemilović: “Uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja”

Nakon što ju je šef stranke  Marijan Pavliček proglasio "žetonom godine" oglasila Vesna Vučemilović koja…

3 sata prije