Kategorije HrvatskaNaslovna

Milanovć opet odbio čestitati pobjedniku, zaziva veliku koaliciju da bi preživio u SDP-u

Širi dalje

NAKON izborne noći u kojoj je njegova stranka izašla kao relativni pobjednik na izborima, šef HDZ-a Andrej Plenković u 9.55 sati vidno veseo izašao je iz svog stana na adresi Vinogradi 80.



Pritom je sreo susjede s kojima je srdačno pozdravio, a zatim je pozdravio i prisutne fotoreportere te sjeo u sivi Passat koji ga je dočekao pred vratima i zaputio se prema središnjici stranke.

Novinari su ga pred središnjicom upitali je li se već čuo s čelnikom Mosta, Božom Petrovom, a Plenković je kazao kako kontakata još nije bilo.

– Ne. Malo sam se odmorio, a sad imamo sastanke. Rad HDZ-a će biti institucionalan pa najprije želim podnijeti izviješće i čuti dojmove kolega. Onda ćemo napraviti platformu za razgovor sa strankama koje su prešle prag na čemu im čestitam. Na nama je da unesemo u institucije stabilnost – rekao je Plenković

Komentirao je poziv Zorana Milanovića na veliku koaliciju.

– Umjesto poruka između redaka volio bih da se pristojno čestita onome tko je bolji bio u utakmici, a onda zaziva velika koalicija – kazao je Plenković dodavši kako takva koalicija zasad nije opcija.

– Tijela stranke će se sastati. Želim dati Hrvatskoj političku stabilnost. Zadovoljan sam smjerom u kojem stranka ide. Pregovori će početi ovih dana – kazao je Plenković.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

13 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

16 sati prije