Kategorije HrvatskaNaslovna

Oštra poruke Stožera Milanoviću: Nastavite li, u Vukovar opet niste dobrodošli

Širi dalje

Na dan obilježavanja 23. godišnjice formiranja 204. vukovarske brigade članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara vladajućima su uputili oštre poruke. Traže trenutačni prekid protuustavne i protuzakonite primjene ćirilične agresije na Vukovar.



Traže da se poduzmu svi politički, pravni i diplomatski koraci za trenutačno oslobađanje hrvatskog branitelja Veljka Marića, koji je u zatvoru u Srbiji. Traže da se spriječi apsurdna srbijanska primjena univerzalne jurisdikcije nad državljanima Hrvatske.

– Ako se vlasti i mjerodavne institucije ogluše na njihove zahtjeve, neće biti dobrodošli u Vukovar i na braniteljske događaje, a poglavito u Kolonu sjećanja 18. studenoga -, ponovio je predsjednik stožera Tomislav Josić već prije izrečena upozorenja vladajućima.

Iz Stožera navode da će preko 400 braniteljsko-stradalničkih udruga podržati zahtjeve i prosvjed Saveza udruga branitelja radnika RH na Markovom trgu u Zagrebu.

Nakon polaganja vijenaca na memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u povodu obilježavanja 23. godišnjice 204. vukovarske brigade, u cijelom su gradu skinute dvojezične ploče.


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

7 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

7 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

7 sati prije