Oštra poruke Stožera Milanoviću: Nastavite li, u Vukovar opet niste dobrodošli

rujan 24, 2014 maxportal
Share Button

Na dan obilježavanja 23. godišnjice formiranja 204. vukovarske brigade članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara vladajućima su uputili oštre poruke. Traže trenutačni prekid protuustavne i protuzakonite primjene ćirilične agresije na Vukovar.Traže da se poduzmu svi politički, pravni i diplomatski koraci za trenutačno oslobađanje hrvatskog branitelja Veljka Marića, koji je u zatvoru u Srbiji. Traže da se spriječi apsurdna srbijanska primjena univerzalne jurisdikcije nad državljanima Hrvatske.

– Ako se vlasti i mjerodavne institucije ogluše na njihove zahtjeve, neće biti dobrodošli u Vukovar i na braniteljske događaje, a poglavito u Kolonu sjećanja 18. studenoga -, ponovio je predsjednik stožera Tomislav Josić već prije izrečena upozorenja vladajućima.

Iz Stožera navode da će preko 400 braniteljsko-stradalničkih udruga podržati zahtjeve i prosvjed Saveza udruga branitelja radnika RH na Markovom trgu u Zagrebu.

Nakon polaganja vijenaca na memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u povodu obilježavanja 23. godišnjice 204. vukovarske brigade, u cijelom su gradu skinute dvojezične ploče.

Komentari
Share Button