Kategorije HrvatskaNaslovna

Prosvjed branitelja podržava 18 županija, za Matićevu smjenu 64 posto Hrvata

Širi dalje

ISTRAŽIVANJE JEDINE POUZDANE AGENCIJE U HRVATSKOJ: Samo Istarska, Primorsko-goranska i Međimurska županija ne podržavaju prosvjed branitelja



Agencija 2×1 komunikacije provela je od 5. do  9. ožujka 2015. istraživanje na području cijele Hrvatske o odnosu Hrvata prema prosvjedu branitelja u Savskoj. Istraživanje je provedeno telefonski na reprezentativnom uzorku od 2.520 ispitanika. Podaci su prezenzirani za  svaku županiju posebeno te ukupno za cijelu Hrvatsku.

Važno je naglasiti da je je Agencija 2×1 komunikacije u svim dosadašnjim istraživanjima – izbori za EU parlament, predsjednički izbori (oba kruga) te istraživanja za lokalne izbore bila vrlo relevantna i odstupanja od službenih rezultata bila su minimalna. Osi ove agencije pouzdanom se pokazala još jedino agencija promatrač koja je na predsjedničkim izborima imala odstupanja manja od jedan posto.

Prosvjed branitelja na razini cijele Hrvatske podržava 54 posto ispitanih, najviše u Ličko-senjskoj županiji gdje je podrška braniteljima veća od 70 posto, a najmanju  u Istri (17,5 posto). Apsolutnu podršku prosvjednici u Savskoj imaju u 17 županiju,  a u Koprivničko-križevačkoj  županiji podržava ih 49 posto, protiv je 40 posto, a 10 posto neodlučnih.

Da bi Predrag Matić trebao odstupiti s s ministarskog položaja smatra 64 posto ispitanih.

M. Marković, Foto: Maxportal
Grafika: 2×1 komunikacije


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Krasnec: Milanović je uporno demantirao, a kad je ulovljen u laži, zašutio je!

Novinar Večernjeg lista Tomislav Krasnec, autor knjige “Neprijatelji iz čista mira”, gostovao je u emisiji HTV-a…

4 sata prije

Autor knjige o Milanoviću i Plenkoviću otkrio trenutak koji je odredio njihov odnos

Kada je krenulo neprijateljstvo između Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića? Jesu li i u mladosti…

5 sati prije

Vesna Vučemilović: Nikad, ali baš nikad, neću dati glas za SDP i Možemo

Hrvatskih suverenisti održali su sjednicu Predsjedništva stranke na temu formiranja saborske većine nakon parlamentarnih izbora.…

6 sati prije