Kategorije Vijesti

Ipak bez Culeja u Saboru: Gradonačelnika Požege mijenja Nikola Mažar

Širi dalje

Nikola Mažar, aktualni državni tajnik u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje, napustit će to mjesto i zasjesti u Sabor. Potvrdio je to nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a predsjednik te stranke i premijer Andrej Plenković.




Nakon što je Vlada na današnjoj sjednici donijela odluku o otpisu režija za struju, plin i radiotelevizijsku pristojbu, premijer Andrej Plenković izašao je pred novinare nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a i kluba zastupnika te stranke na kojoj se razgovaralo o sjednici Sabora koja počinje, kao i aktivnosti stožera na područjima razorenima potresom, te o situaciji oko koronavirusa.

Umjesto saborskog zastupnika Darka Puljašića, gradonačelnika Požege, u medijima prokazanog u namještanju poslova u javnoj nabavi koji je dao ostavku na saborski mandat, u Sabor će Nikola Mažar

, a na njegovo mjesto državnog tajnika za obnovu će se imenovati nekog drugoga, kazao je predsjednik HDZ-a.

Naime, jedini slobodni kandidat za zamjenu bio i Stevo Culej, no HDZ se očito odlučio s mjesta državnog tajnika u Sabor povući Nikolu Mažara, inače predsjednika vukovarskog HDZ-a.

Na pitanje novinara, premijer je komentirao i situaciju s kućom u kojoj živi župan Sisačko-moslavački Ivo Žinić, od kojeg je, kazao je, zatražio objašnjenje i pojašnjenje svih navoda.

“On nam je pojasnio kako to izgleda iz njegovoga kuta, od ’95. do danas. S obzirom na sve informacije koje kolaju, zatražili smo od svih nadležnih tijela također informacije i stavove kako bismo u idućih nekoliko dana mogli zauzeti politički stav. U ovom trenutku ima previše detalja za koje nismo do kraja sigurni, kad to pouzdano budemo znali, onda ćemo o toj temi raspravljati.”

Premijer je ipak otklonio komentirati je li Žinić živeći u kući u vlasništvu države nanio štetu HDZ-u, podsjetivši da ni obnova kuća nakon rata nije bila tako katastrofalna kako se isprva činilo, prenosi RTL.

“Kao i kod pitanja obnove, imali smo histeriju medijsku kao da su sve kuće koje je razorio potres bile baš kuće koje su obnavljane, sad malo-pomalo shvaćamo da je puno manje takvih zgrada”, rekao je i dodao na insistiranje novinara da će se sve “isprovjeravati”.

M.M: /Foto: FaH

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

13 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

16 sati prije