Kategorije Vijesti

Je li Plenković trebao otići s Domjenka nakon ovih podlosti i laži Milorada Pupovca

Širi dalje

Na primanju Srpskog narodnog vijeća povodom pravoslavnog Božića dodijeljene i godišnje nagrade SNV-a, a jedna od tih nagrada dodijeljenja je za borbu protiv ustašofilije.



O nagradama SNV-a izvjestili smo u drugom tekstu pri čemu najviše pažnje izazvao je govor o bratstvu i jedinstvu Kreše Beljaka nakon što je primio Nagradu Svetozar Pribičević za unapređenje hrvatsko-srpskih odnosa.

Među nagrađenima je i Zoran Restović, a on je Nagradu za antifašizam Gojko Nikoliš, pazite sad, dobio zbog prekida ustašofilskih promocija“.

Na primanju SNV-a u Zagrebu nazočili su predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

I svi su slušali priči o ustašofiliji u Hrvatskoj.

Tko je Zoran Restović?

Zoran Restović je predsjednik Udruge antifašističkih boraca i Zajednice udruga antifašističkih boraca Šibensko-kninske županije koja broji 80-ak članova.

Široj javnosti postao je poznat po pokušaju prekida promocije knjige Igora Vukića“Radni logor Jasenovac” u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku.

“Vukiću i istomišljenicima želimo pokazati da pokazati da nisu dobrodošli, da Šibenik ima i svoje antifašističko lice koje se crveni zbog činjenice da se u njihovom gradu, u javnom prostoru, promiče revizionizam, rehabilitira ustaška NDH, i negiraju zločini u logoru smrti u Jasenovcu. Poručujemo im da se pred njima nećemo skrivati ni kapitulirati”, kazao je tada Restović za TRIS portal.

Zoran Restović (prvi s desna) pokušava čitati imena ubijenih u Jasenovcu na promociji Vukićeve knjige (foto: V. Baranović/Šibenik.in)

Šibenske antifašiste posebno smeta što se Vukićeva knjiga dotad promovirana samo u Zagrebu i sad u Šibeniku. Tvrde, to nije nimalo slučajno. U istom intervju nije iskazao nimalo poštovanja prema Hrvatima iz BiH naseljenim u Vodice.

“To je isto kao što je svojedobno Tuđman izabrao Vodice da ih naseli bosanskim Hrvatima, a nije to činio ni u Pirovcu ni Tisnom, nego baš u ‘crvenim’ Vodicama”, kazao je Restović

U svim govorima na tu temu iz vrha HDZ-a, bilo da govori premijer Plenković, šef Sabora Jandrović ili bilo kojih čelik HDZ-a , redovito se negiraju takve pojave u Hrvatskoj pa je čudno da vrh države mirno gleda kako Pupovac i SNV dijele nagrade za “suzbijanje ustašofilije u Hrvatskoj”.

M. Marković/Foto:Hina


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

7 sati prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

10 sati prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

11 sati prije