Kategorije Vijesti

Josipa Rimac znala je da ju prisluškuju! Bubu je pronašla u volanu Audija

Širi dalje

Godinu i pol dana istražitelji su Josipu Rimac držali pod nadzorom. Bivša kninska gradonačelnica i dojučerašnja državna tajnica u Ministarstvu uprave osumnjičena je za primanje mita povezanog s vjetroelektranom Krš-Pađene koja se planira dok je ona još bila čelna žena Zvonimirovog grada.



Ako je suditi po vremenu u kojem su se događale inkriminirane radnje za koje USKOK sumnjiči Josipu Rimac, a radi se o periodu od početka 2019. godine do 29. svibnja ove godine, istražitelji su je držali pod prismotrom gotovo godinu i pol dana, piše Slobodna Dalmacija.

Tko zna koliko dugo bi tajne mjere praćenja trajale i što bi istražitelji još saznali da se nije dogodila jedna bizarna situacija koja je, očito, ubrzala cijelu operaciju i inicirala uhićenja utjecajne HDZ-ovke i još 12 osoba

Naime, Rimac je dva dana prije uhićenja, u srijedu navodno u svom osobnom automobilu pronašla prislušni uređaj tzv. “bubu”. Prema imovinskoj kartici Rimac posjeduje automobil marke AUDI A4 2.0 TDI star pet godina i vrijedan 200 tisuća kuna kojeg je kupila na kredit.

Nije se navodno radilo o tome da joj je netko dojavio da je pod mjerama, nego je sama pronašla “bubu” skrivenu ispod upravljača njezina automobil. “Bubu” je pronašla skrivenu u plastičnom cijelu ispod volana i nemalo se iznenadila kad je to vidjela. Odmah je otišla u policiju prijaviti što je pronašla, a tamo su joj, očito ne znajući da se je u tijeku tajna operacija USKOK-a, potvrdili da se radi o prislušnom uređaju.

Josipa Rimac navodno je imala  stručne osobe koje su joj i ranije obavljale ‘antiprislušni’ pregled vozila i prostorija u kojima boravi. Tako su ovoga puta pronašli bubu.

S obzirom na to da se prisluškuje visoka državna dužnosnica, krenula je istraga tko je prisluškuje i vrlo brzo policajci su doznali da su “bubu” postavile njihove kolege. Vidjevši da je akcija kompromitirana i da nema više nikakvog smisla čekati, USKOK je u petak krenuo u akciju uhićenja.

Tako su u četvrtak ishođeni nalozi za pretrese, napravljena je priprema akcije u čiju se realizaciju krenulo u petak ujutro kada su počela uhićenja osumnjičenih u Zagrebu i na području Dalmacije. Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja i ispitivanja osumnjičenih u USKOK-u, MUP RH i USKOK izdali su priopćenja u kojima su izvijestili javnost o detaljima ove akcije.

Josipu Rimac USKOK tereti za tri kaznena djela, trgovinu utjecajem i davanje mita, a jučer joj je određen joj je jednomjesečni istražni zatvor.

Odvjetnik Josipe Rimac Željko Gulišija kazao je nakon završenog ročišta: ‘Ona nije u najboljem stanju, ide u istražni zatvor, ali jaka je ona žena. Drži se.” Dodao je kako osumnjičeni odmah idu u Remetinec i kako će se žaliti na odluku.

R.I. /Foto: S. Drechsler

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi josipa rimac

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

7 sati prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

10 sati prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

11 sati prije