Kategorije Vijesti

Josipović o govoru Predsjednice: Duša me boli kad sve Hrvate nazivaju ustašama

Širi dalje

Bivši predsjednik Ivo Josipović na Facebooku je komentirao izjave predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović koje je izrekla tijekom susreta s hrvatskom dijasporom u Argentini.


‘Duša me boli kad Hrvatsku nazivaju ustaškom, a sve Hrvate ustašama. Posebno kada znam koliko je Hrvata herojski poginulo boreći se protiv Hitlera, Mussolinija i ustaša’, napisao je bivši predsjednik.

Josipović smatra da za nepravedne generalizacije dobar dio odgovornosti snose predsjednica, Vlada i svi oni koji tako često relativiziraju ili čak rehabilitiraju ustaštvo.

‘Zato, bilo bi bolje da predsjednica, umjesto da piše Zuroffu, bude jasna i ‘otkanta’ likove poput Argentinca Frkovića koji bi antifašizam izbacio iz našeg Ustava. Na onakav govor morala je reagirati, ne pobožno ga slušati i podilaziti mu u svom govoru’, poručio je Josipović preko Facebooka.

Predsjednica je u govoru pred argentinskim Hrvatima kazala kako su Hrvati u Argentini dijelili sudbinu svog naroda i za vrijeme trajanja bivšeg jugoslavenskog komunističkog režima tražili i našli prostor slobode, u kojemu su mogli svjedočiti svoje domoljublje i isticati opravdane zahtjeve za slobodom hrvatskog naroda i domovine.

MP/foto:uredpredsjednice


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

56 minuta prije

Plenković o internoj anketi, pregovorima s DP-om i susretu s Milanovićem: Sve ste vidjeli…

Premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu u Okučanima nakon obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije…

1 sat prije

Milanović i Plenković u Okučanima, nad Hrvatskom lete Rafalei

Budnicom Orkestra Oružanih snaga ulicama Okučana u srijedu ujutro je počelo obilježavanje 29. obljetnice Vojno-redarstvene…

4 sata prije