Josipović o govoru Predsjednice: Duša me boli kad sve Hrvate nazivaju ustašama

ožujak 15, 2018 maxportal
Share Button
Bivši predsjednik Ivo Josipović na Facebooku je komentirao izjave predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović koje je izrekla tijekom susreta s hrvatskom dijasporom u Argentini.‘Duša me boli kad Hrvatsku nazivaju ustaškom, a sve Hrvate ustašama. Posebno kada znam koliko je Hrvata herojski poginulo boreći se protiv Hitlera, Mussolinija i ustaša’, napisao je bivši predsjednik.

Josipović smatra da za nepravedne generalizacije dobar dio odgovornosti snose predsjednica, Vlada i svi oni koji tako često relativiziraju ili čak rehabilitiraju ustaštvo.

‘Zato, bilo bi bolje da predsjednica, umjesto da piše Zuroffu, bude jasna i ‘otkanta’ likove poput Argentinca Frkovića koji bi antifašizam izbacio iz našeg Ustava. Na onakav govor morala je reagirati, ne pobožno ga slušati i podilaziti mu u svom govoru’, poručio je Josipović preko Facebooka.

Predsjednica je u govoru pred argentinskim Hrvatima kazala kako su Hrvati u Argentini dijelili sudbinu svog naroda i za vrijeme trajanja bivšeg jugoslavenskog komunističkog režima tražili i našli prostor slobode, u kojemu su mogli svjedočiti svoje domoljublje i isticati opravdane zahtjeve za slobodom hrvatskog naroda i domovine.

MP/foto:uredpredsjednice

Komentari
Share Button