Kategorije NaslovnaVijesti

Kad vjeruješ i čuda su moguća: Veličanstvena Hrvatska razbila Poljsku pred 15 tisuća navijača

Širi dalje

HRVATSKI rukometaši izborili su polufinale EURA nakon što su senzacionalno u Krakowu svladali domaćina Poljsku s 37-23 (15-10) u jednoj od najnevjerojatnijih utakmica u povijesti hrvatskog sporta.



U polufinalu će Hrvatska igrati sa Španjolskom.

U šokantnom danu na EURU u Poljskoj dogodila su se dva čuda – prvo je Norveška svladala Francusku, a potom je Hrvatska protiv Poljske ganjala pobjedu od 11 razlike, a igrači Željka Babića pobijedili su s nevjerojatnih 14 razlike. U stvorenom krugu Hrvatska, Francuska i Poljska su završili s po šest bodova, a naši rukometaši su prošli u polufinale s omjerom +6, Francuzi imaju +2, a Poljaci -8.

Senzaciji u Krakowu i jednim od najvećih iznenađenja u povijesti europskog rukometa u koje su vjerovali samo najveći optimisti hrvatski rukometaši mogu pretočiti u povijesni prvi naslov europskih prvaka.

Hrvatska je prvo poluvrijeme dobila s 15-10, a u prvih deset minuta drugog dijela serijom 8-0 naši rukometaši su poveli s 23-10 i počeli vjerovati u čudo. U 46. minuti Hrvatska je povela s 30-13, a dokraja je uspjela sačuvati pobjedu protiv nemoćnih Poljaka.

Kod Hrvatske su najbolji bili Manuel Štrlek s 11 golova, Marino Marić je postigao 7, a Zlatko Horvat peti golova, dok je vratar Ivan Stevanović imao 13 obrana. Poljake je predvodio Karol Bielecki s 4 pogotka.

Ranije su u našoj skupini Norvežani su senzacionalno pobijedili olimpijske, svjetske i europske prvake Francuze s 29-24, dok je Bjelorusija bila bolja od Makedonije s 30-29. Norveška je pobjednik skupine s 9 bodova, Hrvatska je druga sa 6, koliko imaju i Francuzi i Poljaci, Bjelorusija je peta s dva boda, a Makedonija posljednja s jednim bodom.

Hrvatska će 29. siječnja igrati polufinale u Krakowu protiv Španjolske, u drugom polufinalu sastaju se Njemačka i Norveška.

M. Radev/Foto:Cropix


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi rukomet

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

9 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

15 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

15 sati prije