Kategorije Vijesti

Karamarko: Nema časnog otpusta za šefa SOA-e Dragana Lozančića

Širi dalje

ŠTO će biti s Draganom Lozančićem nakon smjene s mjesta ravnatelja SOA-e Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a ne zna, ali tvrdi da časnog otpusta neće biti.


”Nema vam časnog otpusta. On nema povjerenje predsjednice Republike, a vjerojatno ni predsjednika vlade i on odlazi. Gdje će biti smješten ne znam’, kazao je Karamarko prilikom posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Karamarko je opet komentirao i presudu Vojislavu Šešelju ponovivši da je riječ o ‘harlekinu i notornom ratnom zločincu’. ‘On se svima ceri u facu, a ima krvave ruke’, kazao je Karamarko i dodao: ‘Kakva velika Srbija? Ne tiče se to samo njih i njihovih i onih koji tako tamo misle. To je stvar hrvatskog naroda, a on je rekao što misli o Velikoj Srbiji i pokazao to 5. kolovoza 1995. godine’, rekao je Karamarko.

Komentirajući navode srbijanskog premijera Aleksandra Vučića koji je rekao kako nitko nije odgovarao za ubijenu srpsku djecu u Oluji i da se Hrvatska pravi slijepa na srpske žrtve, Karamarko je rekao:

”To je zamagljivanje samo da ne pričamo o Šešelju i sramotnoj oslobađajućoj presudi. Mi žalimo sve žrtve, u svim ratovima i akcijama bez obzira na naciju i vjeru, ali s ovakvim floskulama pokušati ne pričati o ovome što se jučer dogodilo u Haagu je doista sramotno.”

Karamarko je dodao kako želi dobre odnose sa Srbijom, no kako i oni moraju biti solidarni s hrvatskim senzibilitetom za ratne zločine i ratne zločince tipa Šešelja te da bi bilo ispod svake razine da srpska Vlada službeno stane iza Šešelja.  S obzirom na to da je bio u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, osvrnuo je i na prometnu povezanost toga kraja:

”Sve su jako važne poput Pelješkog mosta, autocesta i projekata koji su zastali u DUUDI-ju i DORH-u. Idemo djelovati konkretno i vidjeti koje projekte možemo odmah realizirati i da ih Vlada može riješiti te da vidimo kako ćemo riješiti legislativu da bismo spriječili administrativne probleme.”

”Mi ćemo ove godine riješiti situaciju s Pelješkim mostom. To je prioritet svih prioriteta. Radnje su počele pripremamo dokumentaciju i idemo prema EU”, kazao je Karamrko.

Upitan o odšteti za požare koji su prošle godine pogodili Pelješac kazao je kako o tome ne zna puno i da o tome moraju razgovarati.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

DP objavio ključnu odluku, Radić prozvao Pupovca

Domovinski okret održao je presicu nakon sjednice Predsjedništva te stranke nakon što su  jutros pregovarali…

54 minute prije

Plenković: Vladu formiraju pobjednici, a ne Grbin i njegov proruski stric

Premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak kako smatra da će kroz slijedeće dane dogovoriti s…

4 sata prije

Grbin nakon sastanka s DP-om: Sve opcije su moguće pa i ponavljanje izbora

Nakon postizbornih razgovora s Domovinskim pokretom o sastavljanju moguće većine javnosti se s Iblerova trga…

4 sata prije