Kategorije Vijesti

Karamarko žestoko napao jednu političarku: “Glupost je bezgranična poput svemira”

Širi dalje

Ustavni sud je u veljači presudio da je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, pod predsjedanjem Dalije Orešković donijelo nezakonitu i po Tomislava Karamarka štetnu odluku, koja je izravno utjecala na njegov  politički život. Nakon te odluke Povjerenstva podnio je ostavku.



Bivšu predsjednicu Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, Dalija Orešković,  nezadovoljna je o Odlukom Ustavnog suda, shvatila je kao osobni udar na nju pa je napisala: “Povjerenstvo je eutanazirano kad je Ustavni sud odlučio o Karamarku.”

Na njenu izjavu reagirao je Tomislav Karamarko:

“Da je glupost bezgranična, poput svemira, uvriježeno je shvaćanje, građeno vjekovnim iskustvima i empirijom. Ona je sveprisutna, moćna, neukrotiva i štetna, gledamo je i osjećamo svaki dan. Glupost se blisko veže uz bezobrazluk, pa i zloću. Marketinški stručnjaci bi rekli “3 u 1”.

Jučer ili danas (nebitno), iz svoje mravlje, političarske perspektive, Dalija Orešković reče: “Povjerenstvo je eutanazirano kad je Ustavni sud odlučio o Karamarku”.

Dakako, već davno prepoznat slučaj mog izmišljenog “potencijalnog sukoba interesa” bio je okidač za početak političke harange i progona, koji je završio mojom ostavkom. Zašto ostavkom? Jer, iskreno, nisam imao “želudac” za kukavice, izdajnike, kalkulante, profitere i ambiciozne činovnike koji su gledali u pod dok su mediji sotonističkom energijom gazili moju obitelj i mene. Kao što je poznato, dočekao sam pravdu kroz adekvatne sudske odluke. Pa i one Ustavnog suda!

Naravno da je cijeli slučaj protiv mene insceniran da se zaustave politike koje sam provodio u nakani da Hrvatska bude bolja nego što je danas. I tu se vraćamo na Daliju Orešković, koja je odradila svoj dio zadaće kao šefica tzv. povjerenstva za sukob interesa, koje je upravo ona pretvorila u instrument određenih političkih i interesnih grupacija za obračun sa mnom. Tom političkom zloporabom povjerenstvo je eutanazirano, a gospođa “3 u 1” je njegov egzekutor. Je li nagrađena zbog toga, zaključite sami.

No kako sam svojim “potencijalnim sukobom interesa” htio spriječiti gubitak nekoliko milijardi kuna u arbitražnom sporu Ina – Mol, otvara se pitanje odgovornosti svih koji su sudjelovali u tom golemom nanošenju štete Hrvatskoj. Cijeli lanac odgovornosti je jasan – od pijuna (mostovaca, Oreškovića, Oreškovićke, raznih ambicioznih trbuhozboraca) do krupnih figura na toj šahovskoj ploči pohlepe, interesa i raznih nostalgija.

Spavaju li mirno sa sviješću o počinjenoj šteti i građanima koji će to plaćati? Gospođa “3 u 1” je sudjelovala u tome, a sada traži da sudstvo bude podređeno manipulativnom političkom povjerenstvu čiju vjerodostojnost je uništila upravo ona.

Da je šutnja zlato, još, očito, nije shvatila. Ili doista uživa u karikaturalnoj pozi na karikaturalnoj sceni. Ako je tako, onda se opet vraćamo na početak ovog teksta…”, napisao je Karamarko.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Mehaničar otkrio koji automobil nikad ne bi kupio: “To je hrpa smeća”

Kupovina automobila može biti uzbudljivo, ali i stresno iskustvo. Mehaničar Victor Shack svojim je pratiteljima…

1 sat prije

Glavni tajnik DP-a: “Da, našli smo se i dogovarali većinu bez SDSS-a”

Glavni operativac i tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro, koji je s Mariom Radićem i ključni pregovarač oko sastavljanja većine…

2 sata prije

VANDALIZAM! Hrvatski dom u Footscrayu išaran četničkoim znakovljem

Korisnik Twittera journovox69 objavio je dvije fotografije Hrvatske kuće u Melbourneu koja je išarana četničkim…

13 sati prije