Kategorije Vijesti

Kolinda objasnila zašto je Škori pokazala srednji prst

Širi dalje

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović reagirala je na izjavu Miroslava Škore i Nine Raspudića o pobačaju u slučaju ako su žene silovane.



Objava fotografije u Jutarnjem listu izazvala je dvojbe je li riječ o fotomontaži ili je fotografija autentična, a dvojbu je riješila sama Grabar Kitarović objasnivši zašto je to učinila.

“Vidim kako mnoge žene danas šalju selfije “srednjeg prsta”. Da, u normalnim okolnostima to je nepristojno, ali u ovim okolnostima to je znak ne samo političkog protesta, već odluke o tome kuda ide naše društvo. Upravo zbog toga i ja dižem srednji prst” rekla nam je Kolinda Grabar-Kitarović za Večernji list i dodala:

“Uvijek za život! Uvijek kad je to moguće. Ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritisaka okoline. Bez stigmatizacije. Bez patrijarhalizma”, kazala je.

Ranije je uz objavu fotografije poručila:

“Pridružujem se svim ženama koje ovim “nepristojnim” činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti stoljećima unazad. Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će “baja” reći.

Uvijek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uvjetovanja, posebno u najosjetljivijim životnim situacijama poput silovanja.”

Miroslav Škoro je jučer u sučeljavanju s Gordanom Jandrokovićem u studiju Večernjeg lista kazao kako bi se u slučaju silovanja žena trebala dogovoriti s obitelji što učiniti ako zatrudni, dok je Nino Raspudić, kroz pitanje, sugerirao bi li pobačaj trebalo dozvoliti silovanim ženama.

Megy M. /Foto: privatna arhiva KGK

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Mislav Kolakušić: Ja sam jedini lijek protiv štakora s portala Index

Nezadovoljan anketom na portalu Index koja pokazuje da ga većina ljudi vidi kao "ljigavo smeće…

38 minuta prije

Ovo je direktor Zračne luke Rijeka. Treba ga hitno smijeniti. Štetočina je

Ulazak autobusa  u prostor Zračne luke da bi preuzeo putnike lani je koštao 15 eura,…

2 sata prije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

15 sati prije