Kategorije Vijesti

KOLINDA U ZAPREŠIĆU: Imamo sjajne ljude i prekrasnu zemlju za dobar život

Širi dalje

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarovć u srijedu se, u nastavku posjeta Zagrebačkoj županiji, dvadesetoj županiji u koju je privremeno selila svoj ured, susrela s građanima u zaprešićkim Novim Dvorima, a potom i s gradonačelnicima te načelnicima općina iz te županije, istaknuvši hrvatsko zajedništvo ključnim u ostvarenju strateških nacionalnih ciljeva.



“Uspjesi su dobri tamo gdje postoji vizija razvoja, života i gdje s gradi zajedništvo”, poručila je predsjednica okupljenim građanima te dodala kako je političko nadmetanje uvijek dobrodošlo i potrebno za razvoj demokratskog društva, no za uspjeh u razvoju i rješavanju bitnih životnih pitanja ključno je zajedništvo u ostvarivanju strateških ciljeva.

Naglasila je kako Zaprešić čuva uspomenu na bana Josipa Jelačića, da izgrađuje identitet na ostavštini jedne od najvažnijih osoba u hrvatskoj povijesti.

Imamo sjajne ljude i prekrasnu zemlju

“Imamo sjajne ljude, prekrasnu zemlju i sve druge preduvjete za uspjeh što Zaprešić najbolje pokazuje”, kazala je i dodala kako se vidi da se Zagrebačka županija dobro razvija kao “zeleni prsten Zagreba”, ali da ima i dijelova koji pate od problema nenaseljenosti i iseljavanja, koji se osjećaju i u drugim ruralnim dijelovima Hrvatska.

Grabar-Kitarović izrazila je uvjerenje kako će se u u tri dana, koliko će biti u Zagrebačkoj županiji, otvoriti mnoge važne teme te se uvjeriti u potencijal razvoja županije.

Potom je održala sastanak s gradonačelnicima Zaprešića, Samobora, Svete Nedjelje te načelnicima općina Stupnik, Bistra, Brdovec, Dubravica, Jakovlje, Luka, Marija Gorica i Pušća.

Inače, Predsjednica će u toj županiji boraviti od 23. do 25. siječnja, a danas bi nakon obilaska proizvodnog pogona tvrtke “Roca Croatia” trebala posjetiti Kuglački klub Zaprešić, Duhovno-obrazovni centar Marijin dvor te obići dvorac Lužnica.

U Osnovnoj školi “Pavao Belas” u općini Brdovec će zajedno s djecom čitati ulomak iz romana “U registraturi” Ante Kovačića.

Posjetom Srednjoj strukovnoj školi Samobor i općini Bistra predsjednica će završiti prvi dan boravka u Zagrebačkoj županiji.

MP/Hina/Foto:FaH

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

12 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

15 sati prije