Mate Rimac šokiran računom iz restorana u Engleskoj: “To nisam očekivao!”

Širi dalje

Poduzetnik Mate Rimac preko svog je Facebook profila objavio da je ostao ugodno iznenađen računom koji je dobio u restoranuu Velikoj Britaniji.



Već je uobičajena pojava da se tijekom ljeta na društvenim mrežama pojavljuju fotografije računa iz restorana na hrvatskoj obali koji su i po nekoliko puta veći nego na kontinentu.

Ove godine situacija je nešto drugačija jer se svi bore za svakog gosta. No posebna je situacija u Velikoj Britaniji koja je zbog mjera sprječavanja epidemije koronavirusa dugo branila restoranima i pubovima da otvore svoja vrata.

Mate Rimac je tijekom svog boravka u Velikoj Britaniji doživio iznenađenje i objavio račun iz restorana na svom Facebooku. Ovaj se put nije radilo o neugodnom, već veoma ugodnom iznenađenju.

U restoranu u Warvicku, gradu u središnjoj Engleskoj poznatom po prestižnom sveučilištu, Rimac se počastio “fish and chips” jelom. Uz dodatke i salatu iznos računa bio je 49 funti.

No, cijeli iznos nije platio jer britanska vlada provodi program “Eat out to Help Out”. Time potiču građane da jedu u restoranu te im subvencionira 50 posto računa i sve to kako bi se pomoglo ugostiteljima.

Kako bi potaknula Britance (i njihove goste) da ponovno krenu u restorane i pubove, britanska vlada osmislila je mjeru pomoći kroz koju podmiruje polovicu računa (do 10 funti po osobi). Mjera se odnosi samo na konzumaciju hrane i pića u restoranu ili pubu te samo tijekom ponedjeljka, utorka i srijede, kad je i inače posjećenost tim ugostiteljskim objektima manja.

Mjera će trajati sve do kraja kolovoza, a britanska se vlada nada da će tako barem malo ublažiti posljedice koje je koronavirus ostavio na britansko gospodarstvo, zbog čega je Britanija i službeno ušla u recesiju nakon 11 godina.

Megy M. /Foto: facebook

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao ovakav HDZ

Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govorio o pregovorima o sastavljanju većine i raskol u…

41 minuta prije

Glavni tajnik DP-a objavio fotke s obiteljske proslave

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro objavio je na Facebooku fotografije s krizme svoga sina.…

1 sat prije

Dramatičan apel P.E.N. centra: “Vučić, Dodik i SPC pripremaju rat! Zabrinuti smo”

Potaknuti posljednjim događanjima na području Zapadnog Balkana, članovi Međunarodnog P.E.N. centra, pisci s područja bivše…

2 sata prije