Kategorije Vijesti

Migrant zaražen HIV-om silovao djevojku u Bihaću pa pobjegao! Krenula potraga

Širi dalje

Migrant iz Pakistana D. A., kojem je Kantonalni sud u Bihaću izrekao odgojnu mjeru zbog silovanja djevojke s posebnim potrebama u prosincu prošle godine, zaražen je HIV-om i trenutno je u bijegu iz Prihvatnog centra Delijaš u Hadžićima, gdje je bio smješten, piše Rado Sarajevo.



O toj alarmantoj situaciju Ale Šiljdedić, glasnogovornik Ministarstva unutatrnjihposlova Unsko-sanskog kantona, koji najbolje poznaje ovaj slučaj.

“Mi smo svoj dio posla završili još u prosincu kada smo spornog Pakistanca uhitili i proslijedili prema TužiteljstvuUSK, nakon što je utvrđeno da je imao spolni odnos s nemoćnom osobom“, kazao je Šiljdedić.

Medijima je sa suda u Bihaću rečeno da se na tom sudu vodio postupak protiv maloljetnog D. A. te da je pravomoćno okončan izricanjem odgojne mjere prema prijedlogu Tužiteljstva USK za kazneno djelo Spolni odnos s nemoćnom osobom.

“Sud je izdao rješenje za liječenje u koševskoj bolnici (KCUS). S KCUS-a ga je preuzela Služba za poslove sa strancima BiH iako nisu kontaktirali sud po tom rješenju. Jer, ako nije više za hospitalizaciju, onda obavijestiš sud. Onda sud donosi drugo rješenje i to je to. On je iz bolnice u Sarajevu prebačen u Prihvatni centar Ušivak, odakle je pobjegao i ponovo se pojavio u Bihaću. U međuvremenu, dođe naredba za novu potragu za njim. Ponovo je lociran i obaviještena je Služba za poslove sa strancima. Kada su došli po njega, on nije bio u Prihvatnom centru,” prenio je izbor sa suda.

Vjeruje se kako je već napustio BiH, prenijeli su u srijedu lokalni mediji u toj zemlji.

“Prema informacijama koje imamo ta je osoba napustila područje BiH”, izjavio je glasnogovornik policije Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić ne navodeći gdje je migrant otišao.

Ovo nije prvi slučaj koji je podigao paniku među stanovnicima regije. Sličan panika je vladala u Srbiji prošle godine zbog prostitutke iz Jordana Fateme Alas (38), oboljele od side, a koja je širila opasnu bolest po Srbiji. Strah se prenio i na regiju, s obzirom na to da je iz ove zemlje u BiH i Hrvatsku prešao veliki broj migranata koji su mogli biti u kontaktu s njom.

Fatema je u kolovozu 2017. godine kao migrant stigla u Srbiju i od tada se sve vrijeme bavila prostitucijom u Subotici, Kikindi i Beogradu. Bila je s najmanje 500 klijenata, ali niko nije mogao da pretpostavi koliko je njih zarazila, prenosi Radio Sarajevo

 
.

R.I. /Foto:dnevniavaz/ilustracija

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

6 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

6 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

6 sati prije