Kategorije Vijesti

Milanović se opet obrušio na ministra Banožića, nazvao ga kamikazom

Širi dalje

Nakon obilježavanja 30. obljetnice dugoreška 137. brigadae, predsjednik Republike Zoran Milanović, odgovarao je na pitanja novinara.



Upitan o tome hoće li, nakon što je premijer Andrej Plenković pristao na sastanak Vijeća za obranu, pristati i na Vijeća za nacionalnu sigurnost koju je predložio premijer,  Milanović je rekao da je za to. Dodao je da bio i on predložio sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost sada za kraj godine.

Milanović je kazao kako će se sjednica Vijeća za obranu održati prije donošenja proračuna kako bi se razgovaralo o pitanjima financiranja vojske. Smatra da je to jednako važno kao nabava vojnih aviona, ali i važnije.

“Između korektnih i koliko-toliko normalnih odnosa stoji jedna nezrela osvetnička odluka ministra da se iskali na jednom zaslužnom brigadiru,. To treba ukloniti, to se neće događati. Ne može jedan ministar nekoga potjerati u mirovinu jer ga ne voli. Ja protumjerama neću uzvraćati jer se to ne radi, preko vojnika se ne vodi politika. Pitnaje svoje PZB-a ću riješiti na drugi način, vojnički, zapovjedni. Između normalnih odnosa, na jedan način kamikaze ugradio se  jedan junior ministar”, kazao je.

Na pitanje o suradnji s ministrom obrane kaže:

“On je nebitan. Od Plenković se očekuje da to riješi. Ovo je refleksija odnosa u HDZ-u, to su poruke koje se odašilju preko grbače vojnika. Moja moć nije velika, no kada je vojska u pitanju, tu se zna tko je vrhovni zapovjednik. Ako se ne zna, to je loše. Ne mogu biti dva vrhovna zapovjednika. No Vlada upravlja novcem. Zašto nema toga, toga i toga? Ne zbog nabavke aviona. Za to nisu odgovorni generali, nego politika”, kazao je Milanović.

Zamoljen da kometira Inu Mol, kazao je da odnosima između Mađarske i Hrvatske neće pomoći.

“To je povijest pakosti i zlobe. Hrvatsko pravosuđe je bilo upotno. Orban tvrdi da je tadašnji predsjednik Uprave MOL-a nedužan kao Djevica Marija, a znamo da nije.” Kazao je da su ovoj Vladi jako važni odnosi s trenutnom vlasti u Budimpešti.

“To je rađeno u ime države i stranke jer neki ljudi državu poistovjećuju sa strankom”, dodao je.

Na pitanje o tome da više od 50 posto HDZ-ovaca podupire njega što je pokazao najnoviji Crobarometar, kazao je da su i Josipovića obožavali, ali da niti jedan HDZ-ovac nije glasao za njega.

Na pitanje o 30 preminulih uz i od koronavirusa u zadnja 24 sata, odgovorio je:

“Da ste mi rekli koja im je prosječna životna dob, imaju li komorbiditete i jesu li cijepljeni onda bi znao je li to tema o kojoj bi na ovoj razini trebali pričati. Je li riječ o tužnoj prolaznosti života. Uskoro ćemo morati provjeravati razinu antitijela, nema ništa bolje od toga i onda se u skladu s tim uzimati treću dozu boostera.

Ovo je jedinstvena prilika da možemo misliti na sebe. U nekim motivacijskim prilozima počinju novinari koristiti: Misli na sebe. To su čuli od mene. Čestitam!”


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

NESLUŽBENO: HDZ i DP u Vukovaru, Plenković dogovorio 80 ruku

Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako…

9 minuta prije

Sanja Doležal prisjetila se voljenog supruga: “Rajko je jecao od šoka”

Nenad Šarić, pokojni suprug Sanje Doležal, preminuo je prije 12 godina  d posljedica moždanog udara…

1 sat prije

Netko postavio kućicu na dječju plažu, sve ogradio i stavio natpis “Privatni posjed”

Uz plažu Valdarke na Velom Lošinju nikla je metalna ograda, a pored ograde netko je…

2 sata prije