Kategorije Vijesti

Ministar Beroš u Osijeku, smijenjena pomoćnica ravnatelja

Širi dalje

Iako je sve upućivalo da je ministar Vili Beroš došao u osječki Klinički bolnički centar nakon rapidnog povećanja broja oboljelih, odnosno činjenice da je se u bolnici dogodio proboj koronavirusa te da su dvije osobe na respiratoru, Beroš smiruje situaciju.



– Okolnosti nisu dobre, no došao sam u Osijek dati podršku liječnicima bolnice i ravnatelju dr. sc. Željku Zubčiću koji je pokazao promišljeni pristup i postupao sukladno naputcima Stožera civilne zaštite RH i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, a sve u svrhu što boljeg odgovora na ugrozu.

Proboj koronavirusa u KBC Osijek, kaže nadalje, relevantan je i liječnici uvijek postupaju s namjerom spašavanja života. Katkad nema dovoljno vremena čekati rezultate i tako se, dodao je ministar, dogodilo i u osječkom KBC-u.

– Nitko nema iskustvo i prilagođavamo se. Situacija je pod nadzorom – dodao je Beroš.

Od  26 zaraženih, prema riječima ravnatelja Zubčića, nitko nije djelatnik bolnice.

– Mi i od prije imamo tri liječnika u samoizolaciji. To su stvari koje ne možete predvidjeti. Kako su se praznile određene bolnice u drugim krajevima, tako su se naši specijalizanti i liječnici vraćali u Osijek i to po preporuci epidemiološke službe.

Zbog toga su završili u samoizolaciji jer su došli iz drugih žarišta. Ja bih napomenuo da u Osijeku imamo 26 zaraženih pacijenata, a niti jednog zdravstvenog djelatnika. Mi smo iz predostrožnosti stavili u samoizolaciju i testirali djelatnike koji su bili u konaktu sa zaraženim pacijentom”, kazao je ravnatelj napominjući da ne može komentirati zašto je došlo do smjene liječnika jer to nije u njegovoj ovlasti.

Iz bolnice su, pak, u javnost odaslana anonimna pisma o navodnim nepravilnostima u KBC-u Osijek, pa se tvrdilo kako se “zaražene pacijente šeta s odjela na odjel”, ali i da nedostaje zaštitne opreme za djelatnike.

Ravnatelj Željko Zubčić je optužbe demantirao. Potvrdio je da je smijenjena pomoćnica ravnatelja za kvalitetu dr. Jasminka Milas – Ahić.

– Razriješena je zbog djelovanja mimo mojih ovlaštenja i dozvola, što je u kriznoj situaciji vrlo opasno. Takvo djelovanje može dovesti do dodatne zabune među djelatnicima i do panike.

Što se opreme tiče, neki nose maske kakve ne bi trebali. Imamo dovoljno higijenske opreme, dobit ćemo i još – rekao je dr. Zubčić, ističući kako respiracijski centar KBC-a Osijek pokriva najveći teritorij, odnosno pet županija.

M.M. /Foto:maxportal

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi vili beroš

Najnovije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

3 sata prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

4 sata prije

Sezona tek počinje, a već imamo rekordera. Pogledajte cijenu kave s rive na Hvaru

Pred početak turističke sezone počele su objave o cijeni pića na Jadranu. Ne sumnjamo da…

6 sati prije