Kategorije Vijesti

Ministar Medved čestitao Tigrovima: “Spojila nas je ljubav prema Hrvatskoj”

Širi dalje

U pvodu  32. obljetnice ustrojavanja 1. gardijske brigade Tigrovi ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved danas je čestitao Tigrovima, ističući kako je njihova povijest počela vjerom u Hrvatsku, a odvažnost i zajedništvo ostvarili su nezamislivo i naizgled neostvarivo.



“Pouka koju smo spoznali u Domovinskom ratu i koju nikada ne smijemo zaboraviti je da ujedinjeni oko istog cilja i vođeni istom željom možemo svladati sve teškoće”, istaknuo je u čestitki ministar Medved, koji je bio jedan od Tigrova.

“Na današnji dan prisjećamo se slavnih trenutaka kada smo se u kasnu jesen prije 32 godine okupili u Rakitju. Spojila nas je ljubav prema Domovini i neizmjerna želja da obranimo i oslobodimo svoje domove, obitelji i sve naše ljude. Isti motiv vodio nas je u svim godinama Domovinskog rata koje su uslijedile i tako smo postali jedna od najcjenjenijih brigada Hrvatske vojske”, naveo je ministar.

Istaknuo je kako je iz Rakitja 1990. poslana poruka zajedništva, samopouzdanja i mladosti momaka okupljenih iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

“Isti taj osjećaj i naše geslo ‘Za Hrvatsku kao Tigar’, vodilo nas je i održalo naše zajedništvo u svim godinama Domovinskog rata, a ono nas, na jedinstven način, povezuje i danas”, naglasio je.

“Pouka koju smo spoznali u Domovinskom ratu i koju nikada ne smijemo zaboraviti je da ujedinjeni oko istog cilja i vođeni istom željom možemo svladati sve teškoće. Taj nauk, plaćen krvlju naših poginulih Tigrova i svih hrvatskih branitelja, moramo primjenjivati i danas u izgradnji budućnosti. Neka nam zajedništvo i žrtva podnesena za slobodu i neovisnost bude uporište i izvor snage u svakodnevnom radu”, poručio je ministar.

“Gledajući mlade Tigrove…”

Istaknuo je i kako je naša budućnost i jamac sigurnosti danas Hrvatska vojska, nastala na temeljima postavljenima upravo u Rakitju prije 32 godine.

“Gledajući mlade Tigrove, pripadnike 1. mehanizirane bojne, koji danas časno nose naše slavne crne beretke, s istim žarom u očima kakav smo mi imali prije 32 godine, prisjećamo se naših prijatelja koji su dali živote pod ovim znakom, simbolom pobjede, domoljublja i zajedništva i kojima dugujemo slobodu koju danas živimo”, naveo je Medved. Istaknuo je i kako mu je bila čast imati povijesnu priliku biti jedan od Tigrova.

“Dragi Tigrovi, čestitam vam naš dan! Za Hrvatsku kao Tigar!” poručio je Medved.

Hina/Foto: Dnevnik.hr


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

9 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

11 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

14 sati prije