Kategorije Vijesti

Mladi hrvatski košarkaši večeras se bore za europsko zlato, HTV neće prenositi

Širi dalje

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 20 godina borit će se protiv Izraela za zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u njemačkom Chemnitzu, nakon što je u subotnjem polufinalnom dvoboju protiv domaće reprezentacije naša izabrana slavila sa 69-61 (19:18, 13:13, 18:16, 19:14).



Bit će to prvi put u povijesti da se hrvatska košarkaška reprezentacija ovog uzrasta bori za zlatno odličje na Europskom prvenstvu, a uspjeh je tim veći, ako se zna da je ova generacija prošle godine još igrala u B diviziji i plasmanom u finale izborila pravo nastupa među najboljim europskim reprezentacijama.

Na putu do finala reprezentacija pod vodstvom izbornika Damira Rajkovića u skupini je svladala Francusku (68-56), Ukrajinu (93-78) i Španjolsku (85-70).

U osmini finala Hrvatska je svladala Veliku Britaniju (93-62) u četvrtfinalu bila bolja od Italije (79-68), a u polufinalu nadigrala i Njemačku (69-61).

 

https://twitter.com/CbfHks/status/1020763725219934209?ref_src=twsrc%5Etfw

U polufinalnoj pobjedi nad domaćinom ovog EP-a najviše su se istaknuli razigravač Splita Mate Kalajžić sa 18 koševa i 11 skokova, Cibonin centar Krešimir Ljubičić sa 18 poena uz šut 9/12 te krilni centar ŠirokogMateo Čolak sa 14 koševa i dvije osvojene lopte. Cibonin razigravač Karlo Uljarević podijelio je sedam asistencija i ubacio pet poena, uz dvije osvojene lopte.

U drugom polufinalnom dvoboju Izrael je s uvjerljivih 83:57 nadigrao Francusku.

Finalni dvoboj Hrvatske i Izraela bit će odigran u nedjelju, s početkom u 19 sati, a prijenos dvoboja može se pratiti na FIBA-inom YouTube kanalu (Youtube.com/FIBA).

Na HRT-u ih, uobičajeno, nećete moći gledati.

Foto:fiba


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

4 sata prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

5 sati prije

Trpimir Goluža: “Trnjanski kresovi” i filoustaše

Teret indoktrinacije, nelustrirana i glorificirana totalitarna prošlost te povijesni lomovi nacionalne politike najbolnije se u…

6 sati prije