Kategorije NaslovnaVijesti

VIDEO: Kamere snimile okrutno ubojstvo arkanovca Gorana Popovića iz Donjeg Lapca

Širi dalje

U Boliviji je prije nekoliko dana ubijen hrvatski državljanin srpske nacionalnosti Goran Popović (39), rodom iz Donjeg Lapca. Tri metka u potiljak ispaljena su mu u internetskom kafiću u Santa Cruzu te je na mjestu ostao mrtav. Popović je već treća žrtva mafijaških likvidacija u Boliviji u samo tjedan dana, a dramatičnost ovom slučaju  daje činjenica da je nadzorna kamera snimila trenutak ubojstva.



Na snimci se vidi kako ubojica mirno ulazi u lokal, kao da naručuje  kavu, puca u glavu Popoviću i odlazi. Uspaničeni gosti  kafića, čim su čuli prvi hitac, zalegli u strahu da ne bi i sami postati žrtve.

Popović je bio pripadnik Crvenih beretki, srpske paravojne formacije, poznate kao Arkanovi Tigrovi koja je počinila brojne  zločine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Imao je državljanstva Hrvatske i Srbije. Za Popovićem je inače bila raspisna međunarodna tjeralica. Zbog šverca droge i oružja tražile su ga i Hrvatska i Srbija. Bio je poznat je po nadimku Goksan, a bolivijska je policija kod njega našla lažne dokumente na ime David Eterovic Melgar. Naknadna istraga, koja je obuhvaćala i provjeru otiska prstiju, pokazala je da se radi o arkanovcu Popoviću.

Nakon rata je s bivšim suborcima organizirao šverc velikih količina oružja i droge. Policija je sumnjala da surađuje sa Slobodanom Kašićem, Splićaninom kojem se sudilo za 557 kilograma kokaina zaplijenjenog u Rijeci, a bio je i povezan sa skupinom kojoj se sudilo u Beogradu nakon zapljene 170 kilograma bolivijskog kokaina u Solunu.

Iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, gdje je služio kaznu za otmicu poduzetnika Dušana Krstovića, pobjegao je s bratom 2004. godine. Nakon bijega  jedno vrijeme skrivao se u Zagrebu. Izvori iz bolivijske policije tvrde da je Popović netom prije smrti putem interneta na ruskom jeziku komunicirao s još nepoznatom osobom.

Snimka nadzorne kamere nije za svačije oči.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

DP objavio ključnu odluku, Radić prozvao Pupovca

Domovinski okret održao je presicu nakon sjednice Predsjedništva te stranke nakon što su  jutros pregovarali…

1 sat prije

Plenković: Vladu formiraju pobjednici, a ne Grbin i njegov proruski stric

Premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak kako smatra da će kroz slijedeće dane dogovoriti s…

5 sati prije

Grbin nakon sastanka s DP-om: Sve opcije su moguće pa i ponavljanje izbora

Nakon postizbornih razgovora s Domovinskim pokretom o sastavljanju moguće većine javnosti se s Iblerova trga…

5 sati prije