Kategorije Vijesti

Nakon noći u pritvoru, Mamić izlazi pred suca u Sarajevu

Širi dalje

Nakon što je prespavao u sarajevskom pritvoru, Zdravko Mamić danas bi se oko 10 sati trebao bi se pojaviti pred sudom u Sarajevu gdje će biti odlučeno o njegovu izručenju Hrvatskoj



Kako prenosi Hrvatski radio, Mamića će na sudu pitati tri pitanja – je li državljanin Bosne i Hercegovine, na kojoj adresi se nalazi te protivi li se izručenju Hrvatskoj.

‘Ja živ u hrvatski zatvor neću ući jer sam u pravu. Toliki mazohist nisam. Došao sam tražiti pravdu u Bosnu i Hercegovinu, pa zar to nije država? Nisam mazohist, ali nisam ni kukavica. Neću se ni junačiti da sam u ovom trenutku trebao sjediti u zatvoru u Osijeku na plus 40 i da me svake dvije minute ubode komarac. Da budem sputan u dokazivanju svoje nevinosti’, objasnio je ranije Mamić iz čega se da naslutiti i njegov današnji odgovor.

Njegov odvjetnik Zdravko Rajić rekao je da ne postoje uvjeti za izručenje Hrvatskoj.

“Prema sadašnjoj situaciji, prema dokazima u spisu, nema uvjeta za izručenje s obzirom na činjenicu da je gospodin Mamić državljanin Bosne i Hercegovine. Ja sam uvjeren da će sutra zahtjev biti odbijen.”

Mamić je prošloga tjedna nepravomoćno osuđen na 6,5 godina zatvora zajedno s još tri osobe s objašnjenjem da je oštetio Dinamo i proračun Hrvatske. On je dan prije izricanja presudesklonio se u BiH, čije državljanstvo posjeduje.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

26 minuta prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

40 minuta prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

46 minuta prije