Kategorije Vijesti

Nakon Tomaševića i Škare Ožbolt najavila tužbu protiv Filipovića

Širi dalje

Vesna Škare Ožbolt najavila je u ponedjeljak tužbu protiv protukandidata iz HDZ-a Davora Filipovića zbog širenja lažnih informacija i klevete o tome da će ona u drugom krugu podržati Tomislava Tomaševića iz Možemo.



Iz tog razloga najavila je tužbu zbog klevete i širenja lažnih informacija.

“To je nedopustivo ponašanje, ispod razine kojim se nastoji polarizirati biračko tijelo”, ocijenila je Škare Ožbolt dodavši da takvo ponašanje podsjeća na „političke neandertalce”. „Zagreb je u ovoj kampanji dobio zagrebačkog Stipe Petrinu”, ustvrdila je.

Škare Ožbolt osvrnula se i na financijska izvješća svih kandidata naglasivši da je samo ona podnijela izvješće koje obuhvaća više od mjesec dana, odnosno od samog otvaranja računa u siječnju do danas. „To pokazuje koliko želim biti transparentna u kampanji, sve moje financije su iz donacija, a najveći sam donator ja”, kazala je i poručila da u kampanji neće potrošiti više od  dozvoljenog zakonskog limita.

Niti jedan protukandidat nije uplatio ni najmanji iznos donacije za svoju kampanju, a neki su već i u dugovima, dok  kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti Jelena Pavičić Vukičević u izvješću nije prikazala niz troškova za kampanju, tvrdi Škare Ožbolt.

“Pavičić Vukičević sklopila je ugovore s medijima o promidžbi svojih ureda za gospodarstvo i obrazovanje, promovirala je rad Ivice Lovrića Mirke Jozić, a to je nemoralno i nedopušteno”, smatra Škare Ožbolt.

Osim toga, istaknula je, Pavičić Vukičević nije uzela godišnji niti neplaćeni odmor za kampanju. „Koliko ona u stvari radi za grad i je li joj neugodno što će uzeti plaću za sve mjesece u kojima vodi kampanju”, upitala je.

Voditelj predizborne kampanje Ante Šimunović dodao je kako jedino Škare Ožbolt posluje u plusu dok svi drugi troše više nego su uprihodili. Kazao je i kako ne dolazi u obzir pojedinačna suradnja s članovima današnje vladajuće koalicije u Zagrebu ili s ideološki ekstremnijim opcijama s lijeva ili desna.

Što je Vesna Škare Ožbolt rekla o Tomaševiću i drugom krugu pogledajte u videu:

Sučeljavanje – Davor Filipović odgovara Vesni Škare Ožbolt

Nakon što je priznala da će, ako prijeđe prag, koalirati s Možemo / SDP, gđa Vesna Škare Ožbolt nam je u raspravi na Z1 televiziji otkrila i da će podržati Tomaševića u 2. krugu. Ispočetka se pozivala na dr. Franju Tuđmana i slavne & # 039; 1990! Očito je jedini cilj njezinog kandidata bio oduzeti glasove HDZ-u. </ p> Objavljuje Davor Filipović u Utorak, 4. svibnja 2021. </ blockquote> </ div>


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

12 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

15 sati prije