Kategorije Vijesti

NEREDI NA KOSOVU! Upucan jedan Srbin, više ranjenih! Brnabić traži reakciju NATO-a

Širi dalje

Jutros su interventne postrojbe kosovske policije krenule u akciju na sjeveru Kosova. Policija je objavila da se radi o akciji usmjerenoj protiv krijumčara te je upala u jednu apoteku i više trgovina.



Srbi su odmah izašli na ulice Sjeverne Mitrovice te su se oglasile sirene za opasnost. Policija je rastjerivala okupljene građane šok-bombama i suzavcem.

Portal Kosovo Online objavio je da je u sukobima policije i Srba ustrijeljen jedan Srbin, koji je u teškom stanju. U bolnicu u Mitrovici zaprimljeno je  više osoba koje su stradale u okršajima policije i Srba u Zvečanu, općini nedaleko od Mitrovice.

Srpski ured za Kosovo navodi da su ranjeni deseci ljudi.

Srpski portal Telegraf.rs objavio je fotografiju Srećka Sofronijevića (36), koji je danas ustrijeljen u sukobu s kosovskim specijalcima. Navode da je Sofronijević ustrijeljen s leđa.

“Ozljeda je nanijeta vatrenim oružjem, ustrijeljen je u predjelu prsnog koša. Ozlijeđeni su mu lopatica i rebro, spremamo se u operacijsku salu kako bismo mu izvadili metak. On se nalazi na intenzivnoj njezi i u teškom je stanju”, rekao je za Kosovo online ravnatelj KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić uputio se u Rašku na sastanak sa Srbima s Kosova, objavio je RTS, a sastanak bi se trebao održati u 15 sati.

Branibić traži reakciju NATO-a i KFOR-a

Srpska premijerka Ana Brnabić je pozvala međunarodnu zajednicu, NATO i KFOR da hitno reagiraju i “zauzdaju premijera Kosova Albina Kurtija”.

“Situacija je više nego dramatična i ovo je posljednji trenutak u kojem je neophodna jasna reakcija kako bi se zaustavila luđačka politika koju provodi Priština. Ovakvo ponašanje je prevršilo svaku mjeru i dovodi nas na rub kaosa”, poručila je Brnabić u priopćenju za javnost.

Kosovska policija u priopćenju je navela da je u ‘ranim jutarnjim satima započela policijske operacije u cilju realizacije strateških ciljeva na sprečavanju kaznenih djela, posebno u borbi protiv krijumčarenja robe’.

Iz ureda premijera Kosova Aljbina Kurtija priopćili su da je jutrošnja akcija provedena “u cilju borbe protiv krijumčarenja” u Prištini, Peći i Kosovskoj Mitrovici, javlja srpska državna televizija RTS.

Kurti je pozvao na smirenje situacije na sjeveru Kosovske Mitrovice i rekao da je akcija kosovske policije završena.

M.M. /Foto: screenshot


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

13 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

16 sati prije