Kategorije Vijesti

NEREDI U SRBIJI! Bagerist nije htio stati pred ljudima, izbila je brutalna tučnjava

Širi dalje

Tisuće ljudi blokirale su u subotu prometnice diljem Srbije protiveći se otvaranju rudnika litija, za što je koncesiju države dobila anglo-australska kompanija Rio Tinto, za koji kažu da će uništiti okoliš.



Policija je na nekoliko mjesta u Beogradu rasporedila snage za razbijanje demonstracija, no aktivisti su ih uspjeli zaobići i blokirati auto-Najvatrenije je bilo u Šapcu.

Naime, kako se vidi po snimcima s društvenih mreža, jedan bagerist, praćen muškarcima u kapuljačama i s motkama u rukama, nije želio stati i krenuo je kroz grupu okupljenih građana.

Osoba koja je pored njega, s bagera, snimala okupljene građane, šutnula je muškarca koji je pokušao popeti  a  onda je izbila tučnjava.

Upozorenje – snimci su uznemirujući:

 

Predsjednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović kaže za N1 da je most u Šapcu bio blokiran sat vremena i da su mafijaši napali goloruk narod.

„Okupili smo se da izrazimo nezadovoljstvo zakonima koji su usvojeni. Policija se povukla i dopustila nas napadnu mafijaši s motkama, čekićima, oružjem da bi osigurali prolaz vozilima SNS koja su krenula na Skupštinu stranke. Narod je napadnut, užasnuti smo, ovo nas vodi u sukobe.

To su lokalni mafijaši, koriste službena vozila policije, tajne policije. Dobili su zadatak da nas razjure, jedan je sjeo za bager i napao ljudi, iza tog bagera je krenuo veliki broj odmetnika. Sve smo prijavili policiji, pisat ćemo krivične prijave, policija se namjerno sklonila, ostavili su nas na milost i nemilost naoružanim mafijašima“, rekao je Zelenović.
Rio Tinto Group je englsko-australska multinacionalna kompanija, druga najveća svjetska korporacija za metale i rudarstvo, iza BHP-a, koja proizvodi željeznu rudu, bakar, dijamante, zlato i uran. Ni jedna u Europi nije im dopustila iskopavnje rude litija jer su u svim ranijim slučajevima proizveli ekološke katstrofe.

Dva zadnja velika  skandala koji su imali je izivanje rata na Paua Novoj Gvineji i trovanje lokalnog stanovništva otpadnim vodama, a  u Australiji su srušili sveto mjesto australskih Aboridžina u klancu Juukan koje je imalo dokaze o 46.000 godina neprekidne ljudske postojbine , a koje se smatralo jedinim prapovijesnim nalazištem u unutrašnjosti Australije.

M.M. /Foot: Twitter


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

U Austriji osnovana Pivska stranka. Po anketama sigurno ulazi u parlament

Austrijska Pivska stranka (Bierpartei) sudjelovat će na ovogodišnjim parlamentarnim izborima premda je još daleko od…

13 minuta prije

Počela je sezona. Kako prepoznati prave domaće jagode?

Na našim tržnicama sve češće se pojavljuju jagode iz  Grčke, Španjolske, Makedonije i Turske. Voće koje…

31 minuta prije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

15 sati prije