Kategorije Vijesti

Nesposoban je ali dajte mu neko mjesto i plaću od 15 do 20.000 kuna

Širi dalje

Vodeću dubrovački HNS-ovac je Valentin Dujmović. Bio je kandidat za gradonačelnika i glatko je poražen na izborima od HDZ-ova kandidata Mate Frankovića. Izgubio je izbore, ali ne i stranačku iskaznicu.



HDZ je o njemu tad govorio da “plačemo gdje su nas odveli nesposobni Valentin Dujmović i uprava Vodovoda. A odveli su nas u provaliju.”

Bilo je to prije četiri mjeseca. Danas je druga priča. Sada su HDZ i HNS u koaliciji, a onaj kojeg su HDZ-ovci prozivali za nesposobnost bi dogovorom te dvije stranke trebao postati zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda.

Dujmović (37) je HNS-ov dubrovački kadar, u vrijeme gradonačelnika Andre Vlahušića (HNS) vodio je prvo gradsko poduzeće Sanitat, a zatim Vodovod.

Dujmović je porijeklom iz Zenice u BiH, (na slici sa suprugom Lejlom) diplomirani je ekolog, a prije nego je vodio dubrovačke komunalne tvrtke, radio je u osiguravajućim kućama.

Poratl 24sata piše da im je potvrđeno od sugovornika i u HNS-u i HDZ-u da bi Dujmović bi trebao postati zamjenik direktora u Hrvatskim vodama. Plaća je između 15.000 i 20.000 kuna.

U ime HNS-a je Ivan Vrdoljak inzistirao da Dujmović postane zamjenik direktora. Plenković zna da dubrovački HDZ-ovci optužuju Dujmovića za štetu, nije isprva htio pristati, ali je na kraju popustio.

Dujmović je inače diplomirani ekolog, a prije nego je vodio dubrovačke komunalne tvrtke, radio je u osiguravajućim kućama.

U Hrvatskom vodama HDZ navodno traži i mjesto za bivšeg HDZ-ova splitsko dalmatinskog župana Zlatka Ževrnju. 

Hrvatske vodi Zoran Đuroković (HDZ), a trenutačno mu je zamjenik Krešimir Nevistić kojeg je postavio bivši, Mostov ministar Slaven Dobrović. I to nakon što je zbog skandala propalo imenovanje kuma Bože Petrova za zamjenika. Hrvatske vode tako su uvijek obojene u stranačke boje. I u Upravnom vijeću su redom stranački kadrovi. Trenutačno većinom iz HDZ-a.

MP/ foto:stav

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović će potpisati produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

20 minuta prije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

2 sata prije

Vučemilović: “Uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja”

Nakon što ju je šef stranke  Marijan Pavliček proglasio "žetonom godine" oglasila Vesna Vučemilović koja…

3 sata prije