Kategorije Vijesti

Nijemci pišu da su zbog Bujanca zabranjeni politički skupovi u katoličkim misijama

Širi dalje

Biskupija Mainz je u dogovoru s hrvatskim katoličkim misijama donijela odluku o tomu da se u prostorima hrvatskih zajednica više ne održavaju politički skupovi, piše dnevnik Frankfurter Rundschau od utorka.



“Složili smo se oko toga da su prostori zajednica koje se koriste hrvatskim jezikom duhovni centri i da ne bi trebali biti korišteni za političke svrhe. Posebice ako se pritom radi o zastupanju ekstremnih političkih svjetonazora”, stoji u odgovoru Biskupije Mainz na upit dnevnika Frankfurter Rundschau.

U tekstu se navodi da je pomoćni biskup i generalni vikar Biskupije Mainz Udo Markus Bentz o tomu razgovarao s Ivanom Komadinom, delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj i pritom izrazio želju da se ova poruka “jasno prenese svim dušobrižnicima hrvatskih zajednica u Njemačkoj”.

Frankfurter Rundschau podsjeća da su u prošlosti u više navrata bili organizirani politički intonirani skupovi na kojima su između ostalog bili prikazivani filmovi koji relativiziraju holokaust a na manifestacije su pozivani i kontroverzni aktivisti iz Hrvatske poput Velimira Bujanca.

U Biskupiji Mainz i Hrvatskom dušobrižničkom uredu u Njemačkoj u utorak nije bilo nikog tko bi mogao potvrditi ili demantirati napise Frankfurter Rundschaua.

Očekujemo reakciju Velimira Bujanca.

Hina/Foto:


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

4 minute prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

17 minuta prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

24 minute prije