Kategorije Vijesti

Nova objava Lovrinčevića: Od hrpe laži prave istinu. Mail je upućen Šternu, a ne Filipoviću

Širi dalje

Jurica Lovrinčević, bivši savjetnik bivšeg ministra gospodarstva Davora Filipovića, opet se oglasio na društvenoj mreži LinkedIn povodom korupcionaške afere Mreža, poznate i kao Pola-pola.



Lovrinčevićevu objavu, naslovljenu ‘Propagandni Pothvat Dezinformiranja’, prenosimo u cijelosti

“Osnova svake propagande je zamotati zrno istine u hrpu laži koje odgovaraju nečijem interesu. Ovo je operacija u koju je, vidim, upregnuto mnoštvo medijskih kuća i pojedinaca koji se jako trude od hrpe laži stvoriti “istinu” za jednokratnu upotrebu. S obzirom na širinu, žestinu i koordinaciju ovog napada jasno je da su se dugo pripremali za ovo.

Krenimo od e-maila koji se spominje, a koji ovdje vidite u izvornom obliku. E-mail je upućen meni i Davoru Šternu, a medijska operacija gura priči o “Jurici i Davoru” (Filipoviću).

E-mail postoji. E-mail nema veze sa Davorom Filipovićem.

E-mail je obavijest mađarskog energetičara te osobnog prijatelja Davora Šterna kojim mene i njega obavještava o napisima u mađarskom tisku.

Ovaj e-mail i način na koji se njime manipulira samo je kap u moru ove propagandno-obavještajne operacije koja ima cilj zaštititi ogromni privatni interes na štetu hrvatske države.Stoga sve što će uslijediti iz tog smjera gledajte s rezervom jer istina često nije ono što vam se servira”, objavio je Lovrinčević na društvenoj mreži LinkedIn.

Mađarska kazna PPD-u

Mail mađarskog energetičara tiče se događaja iz lipnja ove godine, kada je mađarski energetski regulator MEKH kaznio Vujnovčev PPD s 1,35 milijuna eura optužujući ga za manipulacije na tržištu energenata.

Problem je bio u PPD-ovom ponašanju na aukciji plinovodnih kapaciteta iz Austrije koja je bila održana od 17. do 26. siječnja 2022., nekoliko tjedana uoči ruske agresije na Ukrajinu. MEKH na teret PPD-u stavlja podizanje cijene transporta plina iz Austrije u Mađarsku i popunjenost tih kapaciteta od samo 50 posto, iako je interes zakupaca na početku aukcije bio gotovo 2 i pol puta veći od maksimuma.

M.M. /Foto: press


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Švicarac nakon pobjede razbio statuu: “Ima Boga. Nije mu bila namijenjena”

Švicarski predstavnik Nemo pobijedio je na Eurosongu te je tako naš Baby Lasagna, unatoč najviše glasova publike, završio…

22 minute prije

Švicarska pobijedila na Eurosongu, Baby Lasagna je drugi

Švicarska je u subotu pobijedila na Euroviziji u švedskom gradu Malmou ispred favorizirane Hrvatske, čime…

33 minute prije

Tereza Kesovija: “Neka se Baby Lasagna ne opterećuje, to su sve političke igre. Ja sam za Francusku”

Glazbena diva Tereza Kesovija za N1 televiziju prokomentirala je sudjelovanje Baby Lasagne na ovogodišnjem Eurosongu. (više…)

10 sati prije