Kategorije Vijesti

OD DANAS JE BJEGUNAC: Raspisana tjeralica za Ivicom Todorićem

Širi dalje

ZAGREBAČKO Županijsko državno odvjetništvo raspisalo je tjeralicu za Ivicom Todorićem, protiv kojeg je određen istražni zatvor i pokrenuta istraga, a nedostupan je hrvatskom pravosuđu.



Tjeralica za Todorićem raspisna je slijedom rješenja Županijskog suda u Zagrebu, izvijestio je poslijepodne DORH.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, u okviru poduzimanja radnji iz svoje nadležnosti kako smo Vam to ranije odgovarali, a slijedom rješenja Županijskog suda u Zagrebu o određivanju istražnog zatvora protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, sukladno čl. 566 ZKP-a izdalo tjeralicu protiv tog prvookrivljenika. Daljnje radnje po izdanoj tjeralici provodi policija sukladno zakonskim odredbama, ” stoji ju prioćenju.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna pokrenulo istragu protiv Ivice Todorića

, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića, i 12-oro Agrokorovih menadžera te revizora. Zagrebački Županijski sud odredio je istražni zatvor samo za Ivicu Todorića, a ostali su u srijedu, 18. listopada pušteni da se brane sa slobode.

Ukupnoj šteti tužiteljstvo pribraja i nepripadnu korist od dodatnih 320 milijuna kuna pribavljenih za “jednu pravnu osobu” krivotvorenjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga.

Ministar Božinović danas je najavio mogućnost raspisivanja tjeralice i još jednom ponovio kako je cijeli postupak usklađen s domaćim i europskim zakonodavstvom.

“Sve što se radi, radi se u skladu s domaćim i europskim zakonodavstvom. Tu nema nikakvih dvojbi”, izjavio je ministar Božinović novinarima nakon obilježavanja Dana bez mobitela u prometu, upitan postoji li problem s izručenjem Ivice Todorića, koji se navodno nalazi u Londonu.

Podsjetio je kako o  tom pitanju postoji međunarodna i europska praksa koja je vrlo jasna. Na novinarske upite gdje je Ivica Todorić, Božinović nije dao detaljnije informacije, kratko poručivši kako o tome ne može govoriti.

MP/foto:press

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Uhićen Gerard Depardieu, 15 žena ga optužilo za seksualno nasilje

Slavni francuski glumac Gerard Depardieu (75) priveden je zbog optužbe za seksualni napad, pišu francuski…

1 minuta prije

Mesić: Ne može se stvoriti Velika Srbija, oni su mala država na Balkanu

Stjepan Mesić je tijekom boravka u Prištini, na skupu PanAlbanci-Inter-Balkan-Euroatlantik, izjavio da se Velika Srbija…

50 minuta prije

Rijeke pravde i pravednici, analiza jednog poraza

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kninu je 7. travnja 2024., deset dana prije izbora,…

3 sata prije