Kategorije Vijesti

Penava i Ćipe su uspjeli, Pupovac ne dolazi u Vukovar

Širi dalje

Predstavnici SDSS-a nakon peticije i bunta dijela mještana, ove godine neće u Škabrnju, a neće ni položiti vijenac u Dunav u Vukovar, doznaje RTL



Predstavnici SDSS-a ove godine neće na 17.11. položiti vijence u Dunav u Vukovaru. Sutra će javnosti predstaviti izjavu povodom Dana sjećanja u Zagrebu, objavila je na Twitteru novinarka RTL-a Katarina Brečić.

RTL je razgovarao i s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom. Na pitanje, osjeća li se odgovornim za tenzije koje su se digle uoči obljetnice, odgovorio je da je “odgovorna osoba u gradu Vukovaru kod prijavljivanja skupa svake Kolone sjećanja”.

“Odgovoran sam za to da će HOS u Vukovaru biti ravnopravan sa svim ratnim postrojbama, da neće biti situacija kao što je bila u Kninu. Odgovoran sam za to da se HOS-ovci neće privoditi na prilazima Vukovaru. I ako je to nekome problem, ja se s tim problemom ponosno i uzdignute glave nosim”, kazao je Penava.

Na pitanje, tko će biti odgovoran ako bude nereda kaže da će odgovornost snositi onaj tko bude ‘pravio iz aspekta domaćinstva i organizacije’.

Ne vjeruje da će biti dvije kolone.

“Uvijek smo imali dovoljno razuma prevladati te razlike. To pitanje treba adresirati predsjedniku Vlade Republike Hrvatske. On je došao s idejom drugog plakata. Ne znam jer mu taj drugi plakat znači druga kolona. Njegov koalicijski partner u Vladi baca vijence 17.-og, dana prije, srpskim žrtvama u Dunav. Ne znam je li tu možda geneza te kolone, ali odatle sve kreće”, rekao je vukovarski gradonačelnik.

Na najavu njegovog stranačkog kolege “će sutra živim lancem spriječiti Pupovca u bacanju vijenaca u Dunav”, kaže: “Nisam još bio s kolegom Mlinarićem. Čuo se s njim telefonom. Naravno, izbjegavam telefonske veze jer znam da se sluša sve i svašta.”

Ipak kaže da će ga apsolutno podržati. “On je branitelj grada Vukovara kojem je jako stalo i ovo sve što osjećam zapravo je odraz njegovih dubokih osjećaja omalovažavanja, žrtve Vukovara”, rekao je.

Na izričito pitanje hoće li s njim u živi zid, odgovorio je: “Kako god se dogovorimo, apsolutno. Tu sam bio jučer, pa i danas, nastojat ću i sutra. Kako se dogovorimo, tako ćemo zajedno napraviti.”

R.I. /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Stanković se požalio: “Zoran Milanović me nazvao i izvrijeđao”

Emisija "Nedjeljom u 2" u nedjelju se emitirala po 1000. put, a novinar, urednik i…

9 sati prije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

13 sati prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

14 sati prije