Kategorije Vijesti

Ping-pong u HDZ-u: “Neka se Brkić malo bolje prisjeti”

Širi dalje

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak kako bi se njegov zamjenik Milijan Brkić trebao malo bolje prisjetiti koga je zagovarao prilikom stvaranja koalicije nakon raskida s Mostom.



“Mi smo imali 91 potpis, što se tiče HSS-a oni su odmah rekli da će nam dati podršku, u krajnjoj liniji kada je došlo do raskida koalicije s Mostom nudili smo im da dođu u koaliciju s nama, oni tada nisu htjeli, možete to pitati i gospodina Beljaka. Što se tiče toga da li ići s Mostom ili HNS-om, recite gospodinu Brkiću da se malo bolje prisjeti”, poručio je Plenković na 60. obljetnici smrti blaženog kardinala Stepinca u Krašiću.

Također je potvrdio da je Brkić “u dogovoru s njime” donio potpise članova HSS-a za koaliciju.

Brkić je rekao u ponedjeljak kako je on zagovarao koaliciju s HSS-om, odgovarajući tako na Plenkovićevu prethodnu prozivku da je upravo Brkić bio taj koji je 2016. godine zagovarao koaliciju s HNS-om umjesto s Mostom.

Na pitanje znači li to da Plenković laže, Brkić je kazao kako je to tvrdnja novinara te da je to Plenković možda zaboravio, a poručio je svom predsjedniku stranke kako se danas, na Stepinčevo, u Krašiću može i ispovjediti.

Jandroković: Brkić protiv koalicije s Mostom, zagovarao je HNS

Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabora Gordan Jandroković kazao je u Krašiću da se jako dobro sjeća tih dana. “Gospodin Brkić je bio protiv koalicije s Mostom i zagovarao je koaliciju s HNS-om”, ustvrdio je.

Brkić je također poslao poruku Jandrokoviću da je, dok je on bio na funkciji glavnog tajnika, HDZ “polučio pobjede i rezultate”.

“Koliko je dobro stranka funkcionirala pokazalo se na izborima 2015. godine kada smo u velikoj koaliciji ostvarili rezultat od 33 posto i propustili pobjedu koju je predviđao gotovo svatko. Za razliku od njega, ja sam bio glavni tajnik od 2016. godine kada smo u samo mjesec i pol dana od 21 posto došli do 36 posto i pobijedili, treba se toga prisjetiti”, rekao je Jandroković.

Podsjetio je kako je HDZ tada imao veliki financijski manjak od gotovo 15 milijuna kuna, a koji je njegovim dolaskom preokrenut.

“Danas smo u plusu 15 milijuna kuna nakon što smo prošli parlamentarne, lokalne, europske i predsjedničke izbore. To je dovoljan dokaz kako stranka funkcionira, i kako se svatko od nas odnosi prema stranci i financijama”, zaključio je Jandroković.

R.I. /Hina

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

3 sata prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

10 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

10 sati prije