Kategorije Vijesti

PLENKOVIĆ: GONG je kvazi-neovisna lijeva udruga i produžena ruka SDP-a

Širi dalje

Premijer Andrej Plenković u Bruxellesu je prozvao nevladinu organizaciju GONG kao ‘lijevu’ nevladinu organizaciju koja se ‘isključivo i jedino angažira na politici SDP-a’ i koja ‘vodi jednu oštru kampanju protiv buduće potpredsjednice Europske komisije iz Hrvatske’.



Kritiku rada GONG-a dao je odgovarajući na pitanje Večernjeg lista nakon sastanka s novoizabranom predsjednicom Komisije Ursulom von der Leyen.

Tijekom tog sastanka stigla je vijest da je Odbor za pravna pitanja Europskog parlamenta već sada, i prije početka saslušanja svih kandidata, odbio podržati kandidature Mađara Laszla Troscanyija i Rumunjke Rovane Plumb, pa smo Plenkovića pitali o tome urušava li se već sada Ursulin tim novih povjerenika i kako komentira GONG-ovo inzistiranje na tome da Dubravka Šuica objasni porijeklo svoje imovine.

– Šuica je prošla saslušanje na Odboru za europska pitanja Hrvatskoga sabora i tamo su zastupnici SDP-a postavljali ove teme, koje sada kao slučajno baš reciklira GONG, koji se uvijek isključivo i jedino angažira na politici SDP-a. To je jedna lijeva nevladina organizacija, koja sada radi jednu veliku kampanju, šalju dopise svim zastupnicima u EP-u ne bi li poljuljali stav pojedinih zastupnika o hrvatskoj kandidatkinji.

U ovom trenutku kvazi-neovisni GONG radi jednu oštru kampanju protiv buduće potpredsjednice Europske komisije iz Hrvatske – rekao je Plenković.

https://twitter.com/VladaRH/status/1177217273548988421?ref_src=twsrc%5Etfw

– Želite reći da je GONG produžena ruka SDP-a – upitala je novinarka RTL Televizije

– U ovom slučaju da. Postavljaju ista pitanja kao i Grbin na Odboru. To je jedna utakmica, te stvari se događaju orkestrirano i namjerno. S punom odgovornošću to govorim jer želim da hrvatska javnost to zna – dodao je Plenković.

U nastavku je kazao da pitanja imovini neće poljuljati povjerenje Ursule von der Leyen u Dubravku Šuicu.

–  Dubravka je odgovorila na ta pitanja već na saslušanju u Saboru. Ja ne vidim nikakav problem. Da je problem postojao, ona ne bi bila kandidat – zaključio je Plenković

Da je Plenković na dobrom tragu kad govori o odličnim odnosima GONG-a i SDP-a mogla bi potvrditi informacija da je Dragan Zelić, višegodišnja prva osoba GONG-a, u ožujku 2018. imenovan  na dužnost izvršnog tajnika SDP-a.

Denis Kuljiš je tada objavio da treba uskratiti donacije takvim bespoličarima koji izravno iz budžeta i od lokalne samouprave vuku oko 900.000 kuna godišnje.

M. Marković/Foto:press

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi gong

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

22 minute prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

35 minuta prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

42 minute prije