DOBRA VIJEST: Leonard Pijetraj dobio otkaz! Hitno je smijenjen!

rujan 26, 2019 maxportal
Share Button

Leonard Pijetraj više nije izbornik hrvatske seniorske muške boksačke reprezentacije! Na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog boksačkog saveza jednoglasnom odlukom mu je uručen otkaz, a za vršitelja dužnosti unutar seniorske muške boksačke reprezentacije je izabran Dorijan Ćalić.Leonard Pijetraj je u utorak 24. rujna, kao izbornik hrvatske boksačke reprezentacije, održao konferenciju za medije na kojoj se žestoko obrušio na Željka Mavrovića i Filipa Hrgovića.

Udugom obraćanju javnosti Leonard Pijetraj se, nakon povratka sa Svjetskog boksačkog prvenstva održanog u Jekaterinburgu, osvrnuo na izjave direktora reprezentacije Željka Mavrovića koji je rekao kako bi Filip Hrgović trebao biti predstavnik Hrvatske u navedenim kvalifikacijama za Olimpijske igre te na kraju i na samim igrama, neovisno o rezultatima.

I onda Pijetraj izgubilo kontrolu, izvrijeđao Mavrovića, Hrgovića, Thompsona, izgrugivao se kockicama kao hrvatskim znakovljem, izgovorio mnoštvo gluposti.

Dva dana kasnije, u četvrtak, na hitnoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog boksačkog saveza, održanoj u prostorijama glavnog sponzora saveza, tvrtki Pevec, odlučeno je kako je Leonard Pijetraj smijenjen.

Na sjednici doneseni su slijedeći zaključci:

  • Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza jednoglasno je donio odluku o smjeni g. Leonard Pijetraj s mjesta izbornika seniorske muške boksačke reprezentacije.
  • Jednoglasno je izabran g. Dorijan Ćalić za vršitelja dužnosti izbornika seniorske muške boksačke reprezentacije.
  • Usvaja se prijedlog organizacije Grand Prix Zagreb, koji će se održati od 6 do 10. studenog 2019. u Zagrebu u suradnji sa Zagrebačkim boksačkim savezom.
  • Otvaraju se prijave za upis u kalendar za 2020. godinu.
  • U 2020. godini Savez će organizirati boksačku ligu “Pevec” po uzoru na WSB pravila sa novčanim nagradama.
  • Potvrđuju se članovi komisije za izradu pravilnika liga u sastavu Marko Marović, Miroslav Hlušička te Nikola Volarević.
  • Potvrđuje se primanje u pridruženo članstvo BK Sveti Donat-Zadar i Boksački savez Splitsko dalmatinske županije.
  • Savez će donirati 10.000 kuna za liječenje bivšeg boksača Kristijana Kosa.
  • Mijenja se Registracijski pravilnik HBS-a te se u istom ukida ljetni prijelazni rok iz rujna.
  • Za sve istupe u medije osoba iz sustava Hrvatskog boksačkog saveza, obavezna je prethodno se konzultirati sa Uredom Saveza.

M. Marković/Foto:pxl

 

Komentari
Share Button