Kategorije Vijesti

Plenković na pressici čitao SMS oporbenog zastupnika: “Ovo je indiskretno…”

Širi dalje

Premijer Andrej Plenković komentirao je izjavu zastupnika Darija Zurovca iz stranke Fokus da su na njega iz HDZ-a i s drugih adresa vršili pritisak da glasa za obuku ukrajinskih vojnika.  Zurovec je kazao kako je bilo “poziva i određenih pritisaka, kao i prijetnji institucijama i inspekcijama.”




” Što se tiče gospodina Zurovca, koliko ja shvaćam, on kaže da je na njega netko radio pritisak.  Ako je tako, onda ja imam veliki komunikacijski upit  što on percipira kao pritisak. On je meni poslao poruku prije par dana. Ovo je indiskretno, ali moram reći da otklonim takve teme:

“Molio bih da popijemo kavu ako je moguće i porazgovaramo o obuci vojnika”, pročitao je Plenković dio poruke.

Ja mu odgovorim da sam na putu i da mogu najranije danas, u četvrtak, ali da sam zadužio Bačića da porazgovara sa svim klubovima. Dakle, niti sam ja niti je Branko Bačić radili pritisak, rekao je Plenković.

Dario Zurovec novinarima je danas u saboru kazao da je “iz HDZ-a bilo poziva i određenih pritisaka, kao i prijetnji nekim institucijama i inspekcijama” u vezi obuke ukrajinskih vojnika. Hrvatska već ekstenzivno pomaže Ukrajini, a sada imamo grubo kršenje Ustava i nevaljanu proceduru. Ako bude svih potrebnih suglasnosti i točno definirana misija, onda nije problem podržati tu obuku, ali očekujemo da sve bude u skladu s Ustavom, kazao je.

Govoreći o kakvim se pritiscima radilo, rekao je:

“Prvo krene s istom fazom, a onda – budemo mi vidjeli kako ćete glasati kada malo nazovemo određene institucije, kada vam pošaljemo inspekciju i tako dalje”, kazao je Zurovec.

M.M. /Foto: Dnevnik.hr


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Stanković otkrio tko mu dolazi u emisiju. “Moja omiljena političarka, jedva čekam”

Aleksandar Stanković na Facebook profilu emisije najavio je ovotjednu gošću emisije Nedjeljom u dva. Gošća…

2 sata prije

Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao ovakav HDZ

Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govorio o pregovorima o sastavljanju većine i raskol u…

2 sata prije

Glavni tajnik DP-a objavio fotke s obiteljske proslave

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro objavio je na Facebooku fotografije s krizme svoga sina.…

3 sata prije