Kategorije NaslovnaVijesti

POMIRENJE ILI RAZLAZ: Što su Orešković, Petrov i Karamarko zaključili na zajedničkoj kavi

Širi dalje

PREDSJEDNIK Vlade Tihomir Orešković uspio je u svojem naumu i na zajedničkoj kavi okupio svoja dva zavađena potpredsjednika Tomislava Karamarka i Božu Petrova. Nakon kave izdana je zajednička izjava za javnost


”Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković, prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko i potpredsjednik Vlade Božo Petrov složili su se da izvršna vlast neometano nastavi svoj rad, da svi ministri, njihovi zamjenici i pomoćnici, neovisno o stranačkoj pripadnosti, odgovorno surađuju na svim započetim projektima. Vladin tim na svakodnevnoj bazi nastavlja surađivati korektno i punom radnom energijom.

U ovom trenutku pokazatelji rada na zajedničkim ciljevima uspješni su: rast BDP-a, rast industrijske proizvodnje, smanjenje duga te provođenje Nacionalnog programa reformi. Ostvarenje zajedničkih ciljeva oko kojih su postigli dogovor i ustrajnost u njihovu provođenju ostaju i dalje prioriteti ove Vlade”, navodi se u izjavi.

Ključno se u izjavi ne spominje – jesu li Karamarko i Petrov pokušali premostiti jaz koji je nastao nakon što je Petrov objavio da će Most glasovati za nepovjerenje Karamarku zbog političke odgovornosti šefa HDZ-a nakon što je otkriveno da je tvrtka njegove supruge poslovala s lobistom MOL-a Josipom Petrovićem.

Podsjetimo, Petrov je prethodno kazao da će kavu popiti, ali da se njegov stav o izglasavanju nepovjerenja Karamarku neće promijeniti.

Karamarko se o sastanku nije očitovao, a govoreći na tu temu rekao  je:”Neću dopustiti da naivni Petrov na vlast vrati Milanovića!”

M.Marković/Foto:FaH


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

13 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

14 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

17 sati prije