Kategorije Vijesti

Potres magnitude 4.2 po Richteru uzdrmao Liku i Dalmaciju

Širi dalje

Dalmaciju i Liku u nedjelju je točno minutu prije 13 sati uzdrmao potres magnitude 4.0, izvijestio je Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC).



Prema preliminarnim podacima, epicentar je bio 12 kilometara od Gračaca, a zasad nema informacija o eventualnim štetama.

Potres je zabilježen 88 kilometara sjeverozapadno od Splita, 12 kilometara jugozapadno od Gračaca i 51 kilometar istočno od Zadra.  Potres je zabilježen na dubini od 10 kilometara.

Prva dojava EMSC-a je bila da je potres bio jačine 4,2, pa onda 4,0 – međutim Seizmološka služba javlja da je potres bio jačine 4,2 po Richteru.

Sudeći po komentarima na EMSC-ovoj aplikaciji, potres se osjetio diljem Dalmacije tako da su građani Zadra, Šibenika, Splita i drugih gradova i naselja osjetili ovaj potres.

https://twitter.com/LastQuake/status/1307637028801175552?ref_src=twsrc%5Etfw
“Kratko, ali poprilično osjetno, napisao je na stranici EMSC-a jedan stanovnik Gračaca. “Na kanjonu Zrmanje se zatreslo,” piše stanovnik Obrovca.

Osoba iz Maslenice pored Zadra navodi: “Čula se jaka tutnjava i dobro je protreslo.” Zadrani uglavnom tvrde da je podrhtavanje bilo kratko, ali lagano. “Osjetilo se lagano podrhtavanje i zveckale su čaše na ormariću”. navodi jedan korisnik EMSC-a.

Potres se osjetio diljem Dalmacije

“Na Pagu smo osjetili potres, dosta jak”, javljaju čitatelji s Paga. “Split, širi centar, neboder 7. kat, 3 lagana udara, kao lupanje. Nije bilo podrhtavanja. Sve skupa 3-4 sekunde”, rekla je jedna čitateljica iz Splita.

https://twitter.com/seizmo_hr/status/1307650386866638848?ref_src=twsrc%5Etfw
“Dobro se osjetio u Biogradu. Trajao 10-15 sekundi i ljuljalo. Na kraju tutanj”, rekao nam je jedan čitatelj iz Biograda. “Potres se osjetio i u Drnišu nije bilo nimalo ugodno”, javlja nam jedna čitateljica.

Čitatelji iz Kaštela javljaju kako su osjetili potres.

“U 13:00 se osjetio potres na području Splita. Osjetili smo ga u Kaštelima. Nije trajao dugo, ali nas je dobro zatreslo”, rekao je jedan čitatelj.

Potres su, prema dosadašnjim informacijama, osjetili stanovnici od Lapca do Splita, aiIzvješća o podrhtavanju stižu i iz dijelova Bosne i Hercegovine.

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

13 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

16 sati prije