Kategorije Vijesti

Predsjednica potvrdila da Trump dolazi na summit “Tri mora” u Poljskoj

Širi dalje

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila je u subotu u Karlovcu da će američki predsjednik Donald Trump u srpnju u Poljskoj sudjelovati u  summitu “Inicijative tri mora”.



Bijela kuća objavila je u petak da će predsjednik Trump tijekom posjeta Poljskoj održati “važan govor i nazočiti summitu Inicijative tri mora kako bi pokazao naše snažne veze sa Srednjom Europom”.

Hrvatska predsjednica pojasnila je da se radi o summitu “Inicijative tri mora” (Jadran-Baltik-Crno more) koji će se početkom srpnja održati u Wroclawu, a da je Trumpov dolazak iniciran upravo pozivom poljskog predsjednika Andrzeja Dude i Kolinde Grabar-Kitarović.

“To je nešto na čemu radim od prošle godine i dolazak Trumpa pokazuje ne samo važnost te inicijative, nego potvrđuje i činjenicu da je ovo najveća i najsnažnija međunarodna inicijativa koju je Hrvatska poduzela. Time se žele pokazati čvrste veze sa Srednjom Europom, riječ je o strateškom repozicioniranju Hrvatske i Hrvatske kao države koja mora voditi aktivnu vanjsku politiku i što se mene tiče, za to ću se boriti uvijek i izboriti za Hrvatsku i naše interese”, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Trump će  službeno posjeti Poljsku u srpnju prije sudjelovanja na summitu G20 u Njemačkoj.  Posjet američkog predsjednika potvrdilo je poljsko predsjedništvo.

MP/Hina


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Čabraja: Rijeka se bori za titulu, a nama je utakmica važnija nego Rijeci

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive, najavio je utakmicu protiv Rijeke, vodeće momčadi prvenstva. Utakmica je važna…

26 minuta prije

Raspudići ostaju bez novca iz Sabora, ali ima štos da Mostu uzmu 532.000 eura

Nakon najave da napuštaju Most i prelaze u nezavisne zastupnike, bračni par Raspudić, Marija Selak…

1 sat prije

Zlatna Barbara Matić. Dvostruka svjetska, sada je i europska prvakinja

Najbolja hrvatska judašica i dvostruka svjetska prvakinja Barbara Matić osvojila je svoju prvu zlatnu medalju…

12 sati prije