Kategorije Vijesti

Predsjednik Sabora očitao bukvicu ljevici nakon govora zastupnika Možemo

Širi dalje

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković očitao je lekciju zastupnicima na sjednici Hrvatskog sabora nakon govora Damira Bakića, zastupnik stranke Možemo.



Bakić javio se za povredu Poslovnika nakon govora HDZ-ovog Josipa Borića o Vladinom prijedlogu porezne reforme: “Vi mislite da su podmetanja, laži i podvale svake vrste vrijedni politički alati, političke vještine, a ja vas u tom neću razuvjeravati, ali vjerujte mi,  takvim načinom kod nas izazivate samo prijezir.”

Nakon njegovog govora Jandroković mu je uputio opomenu i rekao da “prijezir izazivaju svi oni koji govore neistine, manipuliraju, vrijeđaju, a ima ih puno na svim stranama političkog spektra”.

Zatim je Jandroković  odgovorio Bakiću koji mu je nešto dobacivao iz saborskih kupa:

“Ne, vi uvijek govorite istinu, jako ste pristoji i fini, to je zaista tako. To samo pokazuje koliko ste nekritički i koliko ne osjećate da svojim riječima vrijeđate one koji misle drugačije od vas.”

“Molim vas da ne koristite riječi kao što su prijezir i mržnja.”

 

Dok je Jandroković držao govor, iz saborske klupe zastupnica Možemo Urša Raukar-Gamulin govorila je “prezirem, prezirem”, nakon čega se Jandroković obratio upravo njoj.

“Dignite se i glasno recite ‘prezirem druge ljude'”, na što je Raukar rekla: “prezirem laži i manipulacije”, Jandroković je nakon njene upadice nastavio: “Ne, prezirete druge ljude, a ne laži i manipulacije.”

Nakon toga Jandroković je uputio govor svima u sabornici.

“Kolegice i kolege, različiti smo, shvatite to, u totalitarizmu ne postoje drugi načini mišljenja i govora, u demokraciji postoje. Vi imate svoju istinu, neki drugi imaju svoju. Svi imate stavove za koje se borite, a građani će procijeniti tko ima najveću potporu, ali prestanite prezirati. Dosta mi je takvih koji samo preziru”, zaključio je Jandroković.

D.M: /Foto: Sabor.hr


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Stanković se požalio: “Zoran Milanović me nazvao i izvrijeđao”

Emisija "Nedjeljom u 2" u nedjelju se emitirala po 1000. put, a novinar, urednik i…

9 sati prije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

13 sati prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

14 sati prije