Kategorije Vijesti

Preminula Ivana Čalić, sutkinja koja je Ivu Sanadera poslala na robiju

Širi dalje

Preminula je sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Ivana Čalić  koja je Ivu Sanadera osudila za Fimi mediju. Rođena je 18. ožujka 1973. godine u Zagrebu, gdje je i završila Pravni fakultet.



Sutkinja Čalić preminula je nakon duge i teške bolesti, objavio je Dnevnik.hr pozivajući  se na informaciju sa Županijskog suda u Zagrebu.

U ožujku 2014. godine, sutkinja Čalić je HDZ i Sanadera proglasila krivima za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi Media, po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici.

Sutkinja Čalić radila je na Općinskom sudu u Zagrebu do 2009. godine, a nakon toga počinje njezina karijera na Županijskom sudu u Zagrebu.

Bila je članica vijeća kojim je predsjedao sudac Ivan Turudić, a koje je Sanadera nepravomoćno osudilo na 10 godina u predmetima ‘Hypo’ i ‘Ina-MOL’.

Sudila je i ubojicama Ive Pukanića i Nike Franićekojima je dodijelila višegodišnje zatvorske kazne.

Bila je i predsjednica vijeća u slučaju Maestro, koji se odnosio na korupciju u Hrvatskom fondu za privatizaciju, izrekavši osuđujuću presudu, no to je rješenje pravomoćno potvrđeno samo bivšem potpredsjedniku HFP-a Josipu Matanoviću.

Svojedobno je Mirjanu Sanader i Ivicu Kirina kažnjavala jer se kao svjedoci nisu pojavili na sudu, a kaznu je izrekla i HDZ-ovom odvjetniku Davorinu Budinu. Njega je kaznila s 5000 kuna zbog odugovlačenja postupka u slučaju Fimi medija.

M.M. /Foto:pxll

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

54 minute prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

1 sat prije

Trpimir Goluža: “Trnjanski kresovi” i filoustaše

Teret indoktrinacije, nelustrirana i glorificirana totalitarna prošlost te povijesni lomovi nacionalne politike najbolnije se u…

2 sata prije