Kategorije SportVijesti

Preokret Hrvatske protiv Mađara: Gol prvenstva Domagoja Duvnjaka

Širi dalje

Važnu je pobjedu ostvarila hrvatska rukometna reprezentacija u 2. kolu skupine C. Hrvatska je na Svjetskom rukometnom prvenstvu pobijedila Mađarsku 31:28, a ova bi se pobjeda mogla pokazati ključnom u borbi za četvrtfinale.



Bila je to utakmica s dva potpuno različita poluvremena naše reprezentacije. U prvom smo gledali nervoznu igru s mnogo pogrešaka i problema, posebice u napadu, dok je nastavak susreta donio bitno bolju predstavu. Ubrzali smo igru, proradio je napad, a Filip Ivić je bio sjajan na vratima. Hrvatska je u prvom poluvremenu gubila i sa četiri razlike (7-11), dok je u drugom poluvremenu u jednom trenutku imala i plus pet (25-20).

Odabranici Željka Babića u prvom su dijelu zabili 11, a u drugom 20 pogodaka što možda i najbolje oslikava ovu utakmicu. Vudjeli smo i maestralan gol Duvnjaka koji je, ako je turnir još na pocetku oroglašen golom prvenstva. U zadnjoj minuti  Duvnjak je iza leđa nakon cepelina fenomenalno pogodio za četiri razlike!

Hrvatsku su do pobjede predvodili Manuel Štrlek sa šest golova, Domagoj Duvnjak s pet, dok su Zlatko Horvat, Luka Šebetić, Marko Mamić i Luka Cindrić dodali po četiri gola, a Filip Ivić je sakupio 12 obrana. Kod Mađara najefikasniji su bili Zsolt Balogh i Gergely Harsanyi sa po šest golova, dok je Mate Lekai dodao četiri gola.

Hrvatska je pobjedom nad Mađarskom skoro pa osigurala najmanje drugo mjesto u grupi. Naravno, za to će trebati pobijediti Bjelorusiju u ponedjeljak i Čile u srijedu, a onda bi u petak s Njemačkom Kauboji igrali derbi skupine za prvo mjesto i najlakšeg protivnika u osmini finala.

Ako u skupini D, s kojom se križamo, na prve dvije pozicije očekivano završe Danska i Švedska, njih bismo izbjegli u osmini finala čak i ako završimo drugi u skupini. Egipat, Katar ili Argentina trebali bi biti naši protivnici u osmini finala ukoliko sve prođe prema planu koji se počeo ostvarivati nakon pobjede nad Mađarskom.

Preostale dvije utakmice iz ove skupine na rasporedu su u nedjelju, a sastaju se Čile – Njemačka, te Saudijska Arabija – Bjelorusija.

Na ljestvici vodi Hrvatska sa četiri gola, Čile i Njemačka imaju po dva boda, dok su Mađarska, Bjelorusija i Saudijska Arabija bez bodova

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi rukomet

Najnovije

Ovo je Davor Trupković, danas uhićeni bliski suradnik ministrice Obuljen

Na zahtjev Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO), danas je u Zagrebu uhićen Davor Trupković,bivši pomoćnik ministra…

20 minuta prije

Uhićen bliski suradnik ministrice Obuljen Koržinek. Uzeo mito od 39.000 eura

Na zahtjev Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) , danas je u Zagrebu uhićen bivši pomoćnik…

57 minuta prije

Ivo Josipović dao veliki intervju: “Odnos Hrvatske prema Jasenovcu dobar je primjer za Srbiju”

Bivši predsjednik Hrvatske Ivo Josipović dao je intervju za srpski Radar ( tjednik nastao iz…

1 sat prije