Kategorije Vijesti

Promovirana fotomonografija ‘Specijalna policija u Domovinskom ratu’

Širi dalje

U dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta na Kaptolu u četvrtak navečer održana je promocija fotomonografije ‘Specijalna policija u Domovinskom ratu’.



Svečansoti je nazočila i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, a knjiga je promovorina u sklopu obilježavanja pete obljetnice oslobađajuće presude za hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača.

Po objavi vijesti o oslobađajućoj presudi, nakon što su generali u travnju 2011. godine prvostupanjskom presudom osuđeni na 21, odnosno 18 godina zatvora, slavlje je ubrzo zavladalo čitavom Hrvatskom, ali i iseljeništvom diljem svijeta.

Više od 100 tisuća Hrvata svoje je heroje tada dočekalo na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića nakon čega je služena misa u zagrebačkoj prvostolnici.

Pet godina kasnije u katedrali je sližena misa zahvalnica u spomen na oslobađajuću presudu.

Autori tekstova u fotomonografiji su dr. Franjo Tuđman, general Janko Bobetko, Ivan Jarnjak, Josip Klemm, general Mladen Markač, Željko Sačić, Goran Mihalić, Ante Šoljić, Josip Mihaljević, Slavo Maduna i Davorin Pavlović.

Fotografije su iz arhiva Ministarstva unutarnjih poslova (MUP)  RH i privatnog arhiva članova Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

12 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

15 sati prije