Kategorije Vijesti

Pupovac traži ustaše po Hrvatskoj, a ne primjećuje četnika u svojim redovima

Širi dalje

Ako pojedinačni incidenti, za koje će skoro vrijeme pokazati da uglavnom nisu nacionalno motivirani, Pupovca i SDSS podsjećaju na NDH, ako svugdje vide sliku Pavelića i čuju “Za dom spremni”, ako misle da je “Ubij Srbina” postala neslužbena himna u današnjoj Hrvatskoj, što onda vidi i na što ga podsjeća njegov blizak suradnik, Bogdan Boro Rkman, čovjek impozantne ratnohuškačke karijere



Sredinom prosinca 2017. godine u punoj dvorani u Klubu privrednika u Zagrebu čovjek pod imenom Bogdan Boro Rkman promovirao je kao autor i urednik monografiju “Dve decenije SDSS-a”, piše Robert Frank u Glasu Istre

Sam po sebi događaj nije sporan, Samostalna demokratska srpska stranka je bez obzira na brojna neslaganja s njihovom politikom legalna i legitimna stranka, a Bogdan Boro Rkman je predsjednik njenog Izvršnog odbora. Paradoks života je u tome što je samo 20 i koju sitnu godinu prije taj isti čovjek Bogdan Boro Rkman (BBR) perom i riječju najotvorenije najavljivao topničke napade na glavni hrvatski grad Zagreb i Karlovac!

Njegovo ratnohuškačko ponašanje potrajalo je cijelog rata, samo su se mijenjale funkcije i pozicije s kojih je istupao, o čemu ćemo i pisati u ovom tekstu.

Koliki obraz mora imati Bogdan Boro Rkman kad nakon neuspješnog sravnjavanja Zagreba sa zemljom, u tom istom Zagrebu, u međuvremenu i s hrvatskom plaćom, pristojno uređen, sav ponosan, kao da se ništa nije dogodilo i kao da je rat proveo kao pomoćnik u nastavi autističnoj djeci, promovira knjigu o političkoj stranci čije djelovanje zbog stavova njenog predsjednika Milorada Pupovca njihovi neistomišljenici trenutno dovode u pitanje. Obraz mu je, narodski rečeno, “debel kao đon”.

Takav Bogdan Boro Rkman kompromitira sve ono za što se zalaže njegov stranački šef. Svojom pojavom i prisustvom, koliko god da je skriven i udaljen od prvih linija SDSS-a koje javno nastupaju, on kontaminira Pupovčevu borbu za prava Srba.

U nesavršenoj Hrvatskoj Bogdan Boro Rkman je Pupovčev savršeno krivi potez. Ovakav odabir prvih suradnika puno govori i o načinu kadriranja prvog hrvatskog Srbina Milorada Pupovca.

U borbi SDSS-a za prava Srba, koja je sada toliko eskalirala da je u pitanje došao opstanak Vlade i sigurno će podijeliti ionako podijeljen HDZ, nepošteno je ne spomenuti Rkmana i njegovu ratnohuškačku prošlost.

Teško je pronaći pravi razlog zbog kojeg se osoba s tako opterećujućom biografijom našla tako visoko u hijerarhiji stranke čiji pak čelnik tvrdi da je Republika Hrvatska faktor nestabilnosti u regiji, piše Glas Istre.

Tko je Bogdan Boro Rkman?

Bogdan Boro Rkman, rođen 1969. u Topuskom, od oca Teodora i majke Milice. Osnovnu i srednju školu završio je u Topuskom te započeo školovanje na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu da bi naposljetku završio školu rezervnih oficira JNA, smjer pješadija, u Bileći. Ostatak vojnog roka u JNA odslužio je u Hadžićima kod Sarajeva u činu mlađeg vodnika. Nakon odsluženja JNA unaprijeđen je u čin potporučnika.

Na okupiranom području Republike Hrvatske radio je kao novinar radija Pertova Gora, te kao dopisnik Srpskog glasa i Nove riječi (novine koje su izdavane na okupiranom području Hrvatske), te kao autor više tekstova u vojnom časopisu Vojska krajine.

U vojno-redarstvenoj akciji Oluja Bogdan Rkman bježi u Vukovar, gdje mu je prije Domovinskog rata udana jedna od 3 sestre te isti nastavlja putem medija širiti laži i mržnju protiv hrvatske države, a vidljivo iz njegovih tekstova objavljenih 1995., 1996. i 1997. u Vukovarskim novinama. U procesu mirne reintegracije Podunavlja radio je najprije kao zamjenik a nakon toga kao glavni šef Press centra, a hrvatski novinari u procesu mirne reintegracije sjećaju ga se sa punkta UNTAS u Nuštru kada ih je „špotao“ da ne pišu laži jer njegov prijatelj Željko Ražnatović Arkan

ne krade naftu iz Đeletovaca i ne šverca istu u Srbiju.

Mirnom reintegracijom Bogdan Rkman je regulirao državljanstvo RH i osobne dokumente, politički se angažirao u SDSS-u RH  te u više mandata obnaša dužnost predsjednika izvršnog odbora SDSS, a u prošlom sazivu  bio je dožupan u Sisačko-moslavačkoj županiji  iz reda srpske nacionalne manjine

M. Markvoić/Foto:Facebook

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Mislav Kolakušić: Ja sam jedini lijek protiv štakora s portala Index

Nezadovoljan anketom na portalu Index koja pokazuje da ga većina ljudi vidi kao "ljigavo smeće…

20 minuta prije

Ovo je direktor Zračne luke Rijeka. Treba ga hitno smijeniti. Štetočina je

Ulazak autobusa  u prostor Zračne luke da bi preuzeo putnike lani je koštao 15 eura,…

2 sata prije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

14 sati prije