Kategorije Vijesti

Raspad DP-a u Dalmaciji: Devet vijećnika iz SD županije napušta stranku

Širi dalje

Devet vijećnika Domovinskog pokreta u Splitsko-dalmatinskoj županiji najavilo je u srijedu izlazak iz te stranke, jer, kako su priopćili, ne žele biti smokvin list vladavine Ante Sanadera, predsjednika županijskog HDZ-a i Željka Keruma, predsjednika Hrvatske građanske stranke (HGS).



“Obavještavamo kako ćemo zatražiti brisanje iz članstva u Domovinskom pokretu i kako ćemo svoj rad nastaviti kao nezavisni vijećnici, surađujući sa svima onima koji žele dobro hrvatskom narodu, sa svima onima kojima su osnovne ideje DP-a još uvijek glavni pokretač za politički rad, a ne s onima koji sitnom političkom trgovinom žele profitirati na ovaj ili onaj način,”  navodi se u priopćenju.

Očekuju da će DP napustiti još ljudi

Potpisnici očekuju da će DP u idućem razdoblju napustiti još vijećnika i dužnosnika, kako u Splitsko-dalmatinskoj županiji, tako i diljem Hrvatske.

Podsjeća se kako su “nemilim događajima” s treće konstituirajuće sjednice Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, kad su dva vijećnika izabrana na listi DP-a (Mate Šimundić i Marko Žaja), po tumačenju potpisnika priopćenja, postupili suprotno odlukama nacionalnog i županijskog predsjedništava stranke “započeo proces propadanja Domovinskog pokreta” u toj županiji.

Na toj konstituirajućoj sjednici Mate Šimundić je uz potporu vijećnika HDZ-a i HGS-a izabran za predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije a podržao ga je i Marko Žaja  dok je treći vijećnik s izborne liste Domovinskog pokreta Nikola Grabovac bio protiv toga.

“Umjesto sankcioniranja nedopustivog nepoštivanja odluka stranačkih tijela, stranka se odlučila za drugačiji smjer koji DP vodi u zagrljaj HDZ-u i Hrvatsku građansku stranku (HGS), što nam je kao stranci, ali i članovima, bilo neprihvatljivo od samog početka.  U razloge ovog političkog zaokreta nećemo ulaziti, već je to pitanje za vodstvo DP-a.

Ono što je bitno jest da mi koji smo sudjelovali u stvaranju i u radu DP-a u posljednjih godinu dana u našoj županiji nismo htjeli ići ovim smjerom te da se nismo uključili u politiku naše županije kako bismo bili smokvin list vladavine Ante Sanadera i Željka Keruma,” navode u priopćenju potpisnici koji su odlučili napustiti članstvo u Domovinskom pokretu.

Potpisnici priopćenja su: Nikola Grabovac – član Predsjedništva DP-a, županijski vijećnik Splitsko – dalmatinske županije;  Draško Kuliš- vijećnik grad Kaštela,  Tihomir Bečko– vijećnik grad Solin,  Mirjana Babić – vijećnica grad Sinj, Mislav Maršić– vijećnik grad Imotski, Hrvoje Domazet – vijećnik općina Hrvace, Anamarija Grabovac – vijećnica općina Proložac, Ivan Lončar – vijećnik općina Zagvozd, Dino Ercegović – vijećnik općina Dugi Rat.

Hina/Foto: Facebook DP


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

12 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

14 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

17 sati prije