Kategorije Vijesti

Razoran potres u BiH, poginula djevojka. Noćas još 30 udara

Širi dalje

Djevojka Elmira Sefo  iz Stoca stradala je od posljedica potresa. Imala je 27 godina. Do nesreće je došlo kada se zbog potresa na obiteljsku kuću u mahali Kukavac u Stocu obrušila stijena.



Veliki kameni blok strovalio se s planine i probio točno kroz krov i udario upravo u nesretnu Elmiru (28) koja se tada nalazila u hodniku.  Ona je u teškom stanju dovezena na odjel hitne medicinske pomoći u Mostar.

Dovezena je bez pulsa, tlaka i praktično bez znakova života. Liječnici su je pokušali reanimirati, no nije bilo spasa. Njezini roditelji i sestra su lakše ozlijeđeni, naveli su iz bolnice.

Ispred bolnice se tijekom noći okupila shrvana obitelj djevojke. Iz Doma zdravlja u Stocu je rečeno da su imali i veći broj građana s napadom panike.

Tijekom noći je zabilježen velik broj slabijih podrhtavanja. Najveće su štete nastale u Stocu i Ljubinju. Mnogi ljudi su u tim gradovima noć proveli na ulicama.

Epicentar potresa bio je u istočnohercegovačkoj općini Ljubinje, koja je 19 kilometara istočno od Stoca. Iz tamošnje Policijske uprave su za Hinu rekli da nemaju dojave o ljudskim žrtvama.

“Nemamo dojava o ugroženima ili žrtvama. Na starijim zgradama vjerojatno ima oštećenja, ali je mrak pa je teško i vidjeti. Ima oštećenih automobila”, rekao je službenik u policijskoj upravi Ljubinje.

Načelnik Općine Ljubinje Stevo Drapić rekao je da je pričinjena materijalna šteta na stambenim objektima i općinskim zgradama te da službe Civilne zaštite provjeravaju stanje na terenu.

U Mostaru je veliki broj uznemirenih građana istrčao na ulice jer su se objekti snažno tresli, a sve je trajalo dulje vrijeme.

Obrušilo se više crjepova na ulice te dimnjaka, a zabilježene su i štete na automobilima.

Federalni seizmološki Zavod objavio je jačina potresa u hipocentru koji se dogodio na 5 kilometara dubine iznosio 5,6 stupnjeva Richtera, dok je intenzitet u epicentru bio VII stupnja Mercallijeve ljestvice. Takvi potresi svrstani su u kategoriju vrlo jakih potresa od kojih nastaje rušenje i razaranje uz znatne štete na namještaju u kućama.

Ovaj se potres osjetio u većem dijelu BiH i Hrvatske.

Hina/Foto: press


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Porfirijeva poslanica! U Vukovaru na Uskrs o genocidu nad Srbima

Uskrsnu liturgiju za vjernike koji slave po julijanskom kalendaru u vukovarskoj pravoslavnoj Sabornoj crkvi svetog.…

10 minuta prije

Tarikova supruga ljuta na gledatelje: “Oni nisu shvatili bit ovog showa”

U subotu na večer na HTV-u kreće veliko finale 13. sezone showa "Zvijezde pjevaju". Za…

41 minuta prije

Tisuće na Susretu katoličke mladeži u Gospiću, nazočili biskupi i ministri

U subotu je u organizaciji Gospićko-senjske biskupije upriličen 12. Susret hrvatske katoličke mladeži u Gospiću,…

1 sat prije