Kategorije Vijesti

REUTERS: Otkazan posjet Sergeja Lavrova Beogradu

Širi dalje

Posjet ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova Srbiji otkazan je nakon što su zemlje oko Srbije zatvorile svoj zračni prostor za njegove zrakoplove, rekao je u nedjelju novinskoj agenciji Interfax visoki izvor u ministarstvu vanjskih poslova, prenosi Reuters.



Izvor je potvrdio izvješće srbijanskih medija u kojem se navodi da su Bugarska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora zatvorile svoj zračni prostor za zrakoplov koji je u ponedjeljak prevezao visokog diplomata Moskve u Beograd.

“Naša diplomacija tek treba savladati teleportaciju”, rekao je izvor. Iz ruskog ministarstva vanjskih poslova nije bilo trenutačnog komentara.

Srbija, koja ima bliske kulturne i političke veze s Rusijom, obranila se od pritiska da izabare stranu u ocjeni ruske invazije na Ukrajinu i nije se pridružila zapadnim sankcijama protiv Moskve.

Ruski predsjednik Vladimir Putin i njegov srbijanski kolega Aleksandar Vučić složili su se prošlog mjeseca da će Rusija nastaviti isporuku prirodnog plina Srbiji, dok su ostale zemlje prekinute jer odbijaju plaćati ruski plin u rubljama.

Nakon uskrate puta u Srbiju Sergeju Lavrovu, nekad uglednom diplomatu i rado viđenom gostu, od europskih zemalja ostala su još samo Bjelorussija i Moldavija u koje može putovati. Primio bi rado i Milorad Dodig, a do Banjaluke bi se također morao teleportirati.

M.M. /Foto: Reuters


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi SERGEJ LAVROV

Najnovije

Vesna Pusić: DP je sigurnosno opasan za Hrvatsku. Milanović mora reagirati!

Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić komentirale je pregovore nakon izbora. Tvrdi da je domaća…

12 sati prije

Plenković: Načelno imamo 83 ruke, a Nina je suho zlato. Bit će u idućoj Vladi

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a…

16 sati prije

Ministrica o uhićenju pomoćnika: Spriječili smo pokušaj prevare od 3.2 mil. eura

Nakon nove akcije EPPO-a u kojoj su uhićeni bivši pomoćnik ministrice, bivši dekan i bivši profesor…

18 sati prije