Kategorije Vijesti

Rusi tenkovima ušli u Harkiv! Postali su laka meta! Pogledajte kako gore ruski oklopnjaci

Širi dalje

Žestoke bitke vode se u nekoliko ukrajinskih gradova, najžešće u Kijevu i Harkivu. Ruske snage ušle su u Harkiv. Rakete su pale i na ukrajinski grad Vasilkiv jugozapadno od glavnoga grada, zapalivši pritom naftni terminal.


Najmanje je 198 civila, među kojima dvoje djece, poginulo, a 1.115  ranjeno od četvrtka, rekao je ukrajinski ministar zdravstva Viktor Lijačko.

Ured visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za ljudska prava (OCHCR) objavio je da je do sada u zemlji bilo najmanje 240 civilnih žrtava, uključujući najmanje 64 smrtna slučaja.

Iako Rusija tvrdi da ne gađa civilne objekte, snimke s terena govore suprotno, a prema najnovijim informacijama rakete su pale i na dječju bolnicu u Kijevu.

Rusi su u Harkovu primjenili novu taktiku. Kolone vozila, tenkova, cisterne se kreće kroz parkove stambenih četvrti (u Ukrajini i Rusiji se to zove spavaći rajoni). Društvenim mrežama šire se i snimke na kojima Ukrajinci Molotovljevim koktelima pokušavaju zaustaviti ulazak ruskih oklopnih vozila u glavni grad.

Po onome što vidimo u dostupnim video snimkama  ruski oklopnjaci su postali laka meta ukrajinskih snaga i ne bi bilo iznenađenje da ih Ukrajinci brzo počiste iz grada.

Zapadne zemlje uvele su nove sankcije Rusiji. Neke banke isključene su iz SWIFT-a, globalnog sustava plaćanja. Najavili su i da će paralizirati imovinu ruske središnje banke, a ruskim oligarsima bit će zabranjeno korištenje financijske imovine na europskim tržištima.

U Kijevu je,  na područj Darnitsa, objavila je ukrajinska policija, u plamenu uništeno vozilo ruskih sabotera

 

Predgrađe glavnog grada Ukrajine Kijeva meta je raketnog napada, javlja novinska agencija Interfax. Savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova nazvao je to “besmislenim i nemilosrdnim udarom na stambeno područje Kijeva”.

Snimke i slike objavljene na društvenim mrežama – koje je verificirao BBC – prikazuju dim koji se izdiže iznad stambenih zgrada.

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

1 sat prije

Plenković o internoj anketi, pregovorima s DP-om i susretu s Milanovićem: Sve ste vidjeli…

Premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu u Okučanima nakon obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije…

2 sata prije

Milanović i Plenković u Okučanima, nad Hrvatskom lete Rafalei

Budnicom Orkestra Oružanih snaga ulicama Okučana u srijedu ujutro je počelo obilježavanje 29. obljetnice Vojno-redarstvene…

4 sata prije