Kategorije NaslovnaVijesti

SABOR: Najbolji zastupnici MOST-a, Josipa Rimac za jedan dolazak zaradila saborsku plaću

Širi dalje

PREMA podacima objavljenim na službenoj stranici Hrvatskog sabora (www.sabor.hr/prisutnost-zastupnika-u-saboru) od početka ožujka, otkad se počela voditi evidencija pa do zadnje sjednice Sabora, 21. ožujka 2016. godine može se primijetiti da zastupnici nisu u potpunosti posvećeni svojim obvezama.  



Sabor je prošli mjesec radio 14 dana a najrevniji zastupnik je HDZ-ov Goran Marić

.

Prema navedenim podacima najprisutniji su Mostovi zastupnici s prosjekom od 9 dana, a među njima se izdvajaju Robert Podolnjak (12), Marko Sladoljev  (11), Jasna Matulić (11), Mario Klobučić (11) i Josip Katalinić (10). Najmanje prisutan je bio Ivica Mišić s 4 dana provedena u saboru.

Nešto manje su se u ožujku svojim obvezama odazivali zastupnici Hrvatske demokratske zajednice. U prosjeku su bili 7,3 dana prisutni u Sabornici.  

Uz već spomenutog Gorana Marića, koji je jedini od svih zastupnika bio prisutan svih 14 radnih dana, vrijedi spomenuti  Margaretu Mađerić i Davorina Mlakara koji bilježe 13 dolazaka, a Željko Glasnović i Željko Rainer 12 puta su bili prisutni.

Porazno je vidjeti da postoje i oni zastupnici koji su u službenoj evidenciji zabilježeni samo jedan put. Iz HDZ-ovih redova to su Žarko Tušek i Josipa Rimac.

Slijede zastupnici SDP-a koji su bili prisutni prosječno 6,2 dana, a od toga su Davor Bernardić, Rajko Ostojić i Nenad Stazić po službenoj evidenciji nazočili samo jedan dan u mjesecu ožujku. Darko Parić, ako sudimo po kriteriju prisutnosti, s 11 dolazaka je najodgovorniji SDP-ov zastupnik.

Osim HDZ-ovih zastupnika Tušek i Rimac, te SDP-ovih  Ostojića, Bernardića i Stazića, za samo jedan dan boravka u Saboru plaću je primio i Milorad Pupovac.

Zanimljivo je istaknuti i to da je zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, koji se po facebooku hvali da “prvi dolazi a zadnji odlazi iz Sabora”,  po službenoj evidenciji u Saboru je bio prisutan samo šest dana.

M. Marković/Foto:Matea Erceg

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

10 minuta prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

3 sata prije

Plenković o internoj anketi, pregovorima s DP-om i susretu s Milanovićem: Sve ste vidjeli…

Premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu u Okučanima nakon obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije…

4 sata prije